×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 325

Mini koncertek az M4 vonalán a Klasszik Rádióval

Írta: 

A Klasszik Rádió a Budapesti Vonósokkal karöltve - igazi kuriózumként - a jövő héten az M4 metró állomásain mini koncertek keretében népszerűsíti a klasszikus zenét!

A szeptemberi akusztikus minikoncertek a Budapesti Vonósok Kamarazenekarának előadásában fognak megszólalni.

A Budapesti Vonósokat 1977-es alakulása óta az ország legjobb zenekarjai között tartják nyilván, kezdetek óta meglévő állami minősítése, nemzetközi kamaraverseny díja mellett a szakma legrangosabb díját, a Bartók-Pásztory díjat birtokolja. A kamarazenekar Kossuth-díjas művészeti vezetője Botvay Károly csellóművész, koncertmestere a Liszt-díjas Pilz János.

A BKV Zrt. járművei és területei egyre gyakrabban töltenek be kultúraközvetítő szerepet is a főváros életében. Ebben a hónapban már második alkalommal nyújtunk zenés különlegességet a közösségi közlekedést választó közönségnek. Ez az immár hagyományosnak tekinthető misszió mindannyiunk örömére szolgál. A legújabb csemegét – a Klasszik Rádóval és a Budapesti Vonósokkal együttműködve – szeptember 17-e és 20-a között, az M4 utasainak szánjuk. - áll a BKV Zrt. és a Klasszik Rádió hivatalos sajtóközleményében.

Az M4 utasai jegy- vagy bérlet birtokában 4 napon keresztül, 17 és 18 óra között meglepetésszerűen, naponta más-más megálló galériáján lehetnek részesei a magas színvonalú programnak az alábbi elosztásban:

1. nap: Kálvin tér, szeptember 17., hétfő,

2. nap: Móricz Zsigmond körtér, szeptember 18., kedd,

3. nap: Rákóczi tér, szeptember 19., szerda,

4. nap: Szt. Gellért tér, szeptember 20., csütörtök

A műsorban hallható zeneművek: Mozart: Kis Éji Zene, első tétel, Weiner: Róka tánc, Strauss: Pizzicato Polca, valamint Vivaldi: Négy évszak, Tavasz, első tétel, Ősz, első tétel és Ősz, harmadik tétel.

Kép: Máthé Zoltán/MTI

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64