10 ok, amiért érdemes klasszikus zenésszel randizni

Írta: 

Kifinomult ízlés, tájékozottság és egy cseppnyi őrültség... Valljuk be, mindannyian rákacsintottunk már a csinos hegedűs lányra vagy a tündéri csellós fiúra a zenekarban. Ha csak egy halovány esély is van a randevúra, érdemes próbálkozni. Mutatjuk, miért!

Szenvedély

Szenvedélyből biztosan nem lesz hiány. A zenészek hozzá vannak szokva, hogy a szívüket és a lelküket is beleadják abba, amit csinálnak. Ha tisztelettel és szeretettel viselkedünk a partnerünkkel szemben, akkor könnyen lehet, hogy mosogatni és takarítani is akkora szenvedéllyel fog, mint amit egy Mahler szimfónia közben érez.

Szintén zenész? Tökéletes!

Akinek az életében a klasszikus zene játssza a főszerepet, az könnyen érezheti magát magányosnak. Azok, akiknek a zene csak az élvezetről, de nem a munkáról szól, gyakran magukra maradnak az érzéseikkel. Így a legjobb, ha a társunk egyben a bizalmasunk is.

A szülők kedvence

A klasszikus zenész egy olyan társ, akit a szülők azonnal imádni fognak. Kell ennél többet mondani?

Hasznos családi funkciók

Nem csak a szülők, hanem mindenki szeretni fogja a párunkat. Ezentúl mindig lesz valaki, aki a születésnapok idején lejátssza a híres dalt, aki karácsonykor zongorán kíséri a Mennyből az angyalt, vagy aki segít a legkisebbeknek a szolfézs-leckében.

A legmenőbb kocsmakvíz partner

Kocsmakvíz? Műveltségi vetélkedő? Csapatépítő feladatok? Egy zenészen nem lehet kifogni trükkös kérdésekkel! Nem csak a zeneelmélet és a történet van a kisujjukban. Legtöbbször a történelemben és az irodalomban, de még a képzőművészetben is nagyon járatosak.

Wáó! Effekt

„És neked mi a munkád?” „Zenész vagyok!” – ki az, aki erre a válaszra nem kapja fel a fejét? Aki szeretné gyorsan kivívni a baráti kör elismerését, az zenésszel randevúzik, és be is mutatja nekik!

Hihetetlen zenei gyűjtemény

A legtöbb zenésznek rengeteg különleges felvétel, lemez, album lapul a gyűjteményében. Ezeket pedig szívesen megmutatja. Sőt! Kis szerencsével igazi, mini zenetörténet órát is tart nekünk.

Jegyek az utolsó pillanatban

Teltház a kedvenc koncertünkön? Egy zenésznek mindig van egy olyan ismerőse, aki ismer valakit, aki ismer valakit, aki a legreménytelenebb helyzetben is tud jegyet szerezni egy teltházas eseményre.

Híres emberek

Egy klasszikus zenész előbb-utóbb megfordul néhány híres ember környezetében. Mi sem lehet kellemesebb, mint összefutni mondjuk Barabás Lőrinccel, Pátkai Rozinával vagy Szalai Évával?

Sosem késnek

A művészek szétszórtak – tartja a sztereotípia. De nem a zenészek! Az ő életük nagyon komoly tervezést kíván. Egy nagyzenekarban senki nem maradhat el az ütemmel – így aztán a zenészek hajlamosak a magánéletükben is pontosan és precízen gondolkozni.

 

Képek: rawpixel.com, Freepik/jannoon028/pressfoto/prostooleh/Freeze

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64