Online tanulna? Klasszikusok egy kattintásra!

Írta: 

Nincs időnk? Sokat kellene utazni a zenetanárhoz? Nem találunk a saját érdeklődésünknek megfelelő iskolai keretek között zajló oktatást? Nincs semmi baj, hiszen az interneten keresztül lehetőségünk van arra, hogy online zeneelméletet, a legkülönbözőbb hangszereken való játékot könnyedén elsajátítsuk. Összeszedtünk 3 weboldalt, ahol érdemes tanfolyamot keresgélnünk.

Vannak fizetős és ingyenes oldalak, de ahol fizetni kell ott se gondoljunk vészesen nagy összegekre, ezért, ha régóta dédelgetett álmunk, hogy szeretnénk megtanulni zongorázni, gitározni, trombitálni vagy szeretnénk helyre tenni, vagy fejleszteni a szolfézs tudásunkat, netán elmélyedni valamelyik zeneszerző munkásságában, akkor bátran válasszuk a tanulásnak ezt a formáját!

Udemy

Ezen az oldalon pár ezer forintért meg tudjuk vásárolni az általunk választott tanfolyamot. Minden esetben meg tudjuk nézni, hogy hogyan épül fel az adott kurzus, ki az oktató, miket fogunk tanulni és láthatjuk a korábbi hallgatók visszajelzéseit. A tanfolyamokon belül létrejönnek kisebb közösségek, nevezhetjük akár osztálynak is, így a tanulók egymással is megoszthatják a tapasztalataikat, tudásukat. Tanulhatunk zeneelméletet, indiai klasszikus zenét, énekelni, zongorázni, hegedülni, gitározni, elektronikus zenét, filmzenét, improvizációt, művészeti menedzsmentet. Érdemes többször visszanézni az oldalra, mert mindig vannak kedvezmények.

Coursera

A Coursera a Stanford, a Princeton és a Pennsylvaniai Egyetem közös online oktatási platformjaként indult és szinte minden témában találhatunk ingyenes kurzusokat. Az oldalon regisztrálni kell, de a tanfolyamok listáját regisztráció nélkül is meg tudjuk nézni. Hipp-hopp a világ legjobb egyetemeinek „padjában” találhatjuk magunkat és tanulhatunk a vonósnégyesek világáról, Beethoven zongora szonátáiról vagy éppen Mozart zeneműveiről. A lehetőségek tárháza közel végtelen. Hasonlóan a Udemy-hez, itt is megnézhetjük a hallgatói visszajelzéseket, ami nagyban megkönnyítheti a választásunkat.

EdX

Az EdX oldalán a coursera-hoz hasonlóan világhírű professzoroktól tanulhatunk. Az oldal még 2012-ben indult el a világ két legjobb egyeteme, a Harvard és a Massachusetts Institute of Technology közös projektje kapcsán. Azóta számos nagynevű egyetem csatlakozott hozzájuk: Berkeley, Sorbonne, Caltech, Columbia stb. Tanulhatunk Berlioz, Monteverdi, Beethoven művészetéről, hangszerekről, a zene üzleti alapjairól vagy éppen a német és az olasz operáról.

Kép: Pexels

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64