Hogyan lesz egy "tűznyelőből" író?

Írta: 

Nyitány című műsorunkban Ördögh Ottó íróval beszélgettünk a Sortalanság című könyvéről, útkeresésről és még a magyar érettségit is újra ismételtük.

Ördögh Ottó az élete első felében könnyed, humorral teli életet élt, ahol még a kukában is halomra állt a szemét. Így történhetett meg, hogy az egykori Ki mit tud? című televíziós tehetségkutatóműsorban bár humoristaként lépett fel, de tűznyelőként jött le a színpadról. Nem akart beállni a sorba, ezért az első szegedi Rádiókabaré alapítása is az ő nevéhez fűződik. Nem csoda, hiszen mindig is a szabad alkotás híve volt.

35 éves korában azonban koppintott a sors a fejére egy nagyot és ennek köszönhetjük, hogy mára már kiforrott és termékeny íróvá vált. Ekkor indult el az útkeresés rögös útján, ekkor született meg a Kis Herceg és Buddha című könyve, sőt talán ekkor született meg maga az író is.

„Mondhatnám, hogy úgy jártam, mint Buddha, aki addig egy aranyketrecben élt aztán egyszer csak kilépett a világba és meg kellett tapasztalni, hogy van halál, öregség és betegség. Ezzel szembe is kellett néznem és ebben az új világban kellett valahol elhelyeznem magamat.” - mondta Ördögh.

A Sortalanság című könyve kapcsán belebújik az eredeti szerzőknek a bőrébe és azon keresztül mond ítéletet önmagáról és a saját világáról. A magyar irodalom gyöngyszemeit parodizálja finom humorral és komolysággal Janus Pannoniustól Pilinszky Jánosig. De, hogy pontosan miről is szól még a könyv? Beszéljen róla inkább a szerző, Ördögh Ottó!

 

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64