7 remek app a zene szerelmeseinek

Írta: 

A klasszikus zene a legjobb példa arra, hogy a halhatatlanság nem csak illúzió. Bár a modern kor az új technológiának köszönhetően újfajta zenei stílust is magával hozott, azonban az igazi klasszikus zenerajongók számtalan jobbnál jobb alkalmazásokat találhatnak az okostelefonjaikra, tabletjükre. Ebből mutatunk most néhányat!

Bachtrack

A Bachtrack egy globális adatbáziskereső. Például, ha Fischer Iván koncertjein szeretnénk ott lenni, akkor a GPS funkciónak köszönhetően az összes előadás helyszínéről és időpontjáról értesülni fogunk. De ugyanígy megtalálhatjuk a kedvenc opera vagy táncelőadásainkat, bármerre is járjunk a világban.

Percussive

A Percussive egy ütős alkalmazás, mely nagyon jó minőségű hangokat tartalmaz, gyönyörű 3D-s képekkel. Az ingyenes verzió is bőven dúskál a lehetőségekben, de lehetőség van megvásárolni a bővített fizetős változatot is.

Digital Concert Hall

Ez az alkalmazás az 1882-ben alapított Berlini Filharmonikus Zenekart hozza a közvetlen közelünkbe. Hozzáférhetünk a korábbi évek koncertarchívumához, megnézhetünk több mint 40 élő koncertet HD minőségben, illetve további dokumentumfilmeket is megismerhetünk. 7 napig teljesen ingyenesen kipróbálhatjuk.

Szintén ugyanezen az elven működik a Bostoni Szimfonikus és a Los Angeles-i Filharmonikusok zenekarának elegáns applikációja. Utóbbinál arra is van lehetőség, hogy kipróbáljuk milyen érzés a pódiumon állni.

Dream Music Box

Speciálisan arra lett kitalálva, hogy megkönnyítse számunkra az elalvást. Olyan világhírű klasszikusokat tartalmaz, mellyel igazán ki fogunk tudni kapcsolódni. Ingyenes és még elalváskapcsoló funkció is van benne.

Steinway Metronome

Egy testreszabható digitális metronóm, melyen számtalan beállítási mód lehetséges. Ha nem tudjuk az adott darab pontos ütemét, akkor az app ezt is megkeresi és beállítja nekünk. Tanuláshoz, gyakorláshoz kiváló lehetőség.

RCO Live

Itt teljesen ingyenesen hozzáférhetünk a holland „Királyi zenekar” 70 órányi élő előadásához.

Informusic - Classical Music History Resource & Composer Encyclopedia

Ez az alkalmazások „All in” lapja. Tökéletes diákok, tanárok és a klasszikus zene iránt érdeklődők számára. Gazdag életrajzok, kották, interaktív játékok és zenei darabokból kiragadott példák tárháza vár ránk.

Kép: Pexels/bruce mars, Freepik

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64