Iain Lindsay: A nagykövet, aki beszéli a nyelvünket

Írta: 

Nyitány című műsorunkban Iain Lindsay-vel, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetével beszélgettünk zenéről, magyarországi „Brit kultúráról” és arról is, hogy május elsején a Klasszikus Kedvencek című koncertünkön vele is találkozhatunk.

A hangversenyen magyar nyelven fog verset szavalni. Ezzel legelőször két évvel ezelőtt a költészet napján találkozhattunk és szinte biztos, hogy sokak szívébe már akkor beírta magát.

Az angol mellett beszél japánul, románul, franciául és magyarul is. Sokszor az emberek nem értik, hogy akinek angol az anyanyelve miért tanul meg más nyelvet. Lindsay szerint ez egyfelől a tisztelet jele, másfelől ahogy a világot járjuk rendkívül fontos, hogy megpróbáljuk megérteni az ott élő embereket.

„Magyarországnak a hihetetlenül gazdag kultúrája valóban jó bepillantást nyújt abba, hogy milyenek az emberek, akik itt élnek. Itt élni nem csak arról szól, hogy ismerem a politikai, diplomáciai életet, hanem egyre inkább arról, hogy minél jobban megismerjem ezt az országot, az itt élő emberekkel együtt. Azt, hogy a magyarok mitől működnek, mi indítja be őket. A nyelv pedig egyfajta ajtó a magyarokhoz és a rendkívül gazdag kultúrájukhoz.” – mondja Iain Lindsay.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64