8 dolog Liverpool-ban, amit látni kell

Írta: 

Nagy-Britanniáról elsősorban London jut az eszünkbe, de a fővároson kívül is van élet. Liverpool egy lenyűgöző nagyváros, amely nyüzsgő éjszaki élettel és számos kulturális látnivalóval várja a turistákat. Múzeumok, gyönyörű parkok és katedrálisok – ez mind ránk vár, ha ezt a várost választjuk úti célunknak. Nézzük meg a főbb nevezetességeket!

Tate Liverpool

Akik értékelik a modern művészeteket mindenképpen látogassanak el ide! A brit művészetet az 1500-as évektől egészen a napjainkig tekinthetjük meg az egyik legnagyobb művészeti galériában. Az állandó kiállítás mellett számos időszakos kiállítással is találkozhatunk.

Liverpool Múzeum

A Liverpool Múzeum a legnagyobb újonnan épült nemzeti múzeum Nagy-Britanniában. Célja, hogy bemutassa a város és a régió történetét, egyúttal tükrözze a város globális jelentőségét. A gyerekek detektív és interaktív játékokon keresztül fedezhetik fel a történelmi részeket, plusz a múzeum rendelkezik egy 180 férőhelyes színházteremmel is.

Albert Dock

Az 1988-ban hivatalosan megnyitott területet Albert herceg adta át. Ma az Albert Dock, London mellett a leglátogatottabb turisztikai célpont. Az UNESCO által is világörökségi területnek nyilvánított részen van a Merseyside Tengerészeti Múzeum, a Beatles Story múzeum és a Tate Liverpool is. Éttermek, kávézók, szállodák és óriáskerék is rendelkezésünkre áll a folyamatosan fejlődő területen.

A Beatles Story Múzeum

Akik egy kicsit is szeretik a Beatles zenéjét, azoknak feltétlenül el kell ide látogatniuk. Itt található a Cavern Club, ahol a Beatles rendszeresen játszott. A múzeumban minden nap más és más koncert vár ránk a történeti érdekességek mellett.

Walker Művészeti Galéria

A Művészeti Galéria Liverpool egyik leghíresebb helye és Nagy-Britannia legnagyobb művészeti gyűjteményének otthona. Számos festményt, szobrot és történelmi emléket fedezhetünk fel.

Liverpool-i katedrálisok

Liverpool két teljesen más katedrálisnak ad otthont, ezért érdemes mindkettőt megnézni. Lenyűgöző építészeti csodával találjuk majd szembe magunkat.

Merseyside Tengerészeti Múzeum

Hajók modelljeinek sokasága, történelmi korok jellegzetes hajói és a legendás Titanic története – ezt mind megnézhetjük.

Liverpool Empire Színház

A színházban világszínvonalú darabokat nézhetünk meg és a különböző korosztályú és ízlésű emberek tökéletesen meg fogják találni az érdeklődésüknek megfelelő darabot. Már utazás előtt érdemes figyelemmel kísérni a műsort és jegyet foglalni a nekünk tetsző darabra!

Kép: Pexels/Neil Martin

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64