Érdekességek a brit királyi udvarból

Írta: 

Itt a tavasz, amit egyúttal azt is jelenti, hogy elkezdődött nálunk a brit hónap, másrészt hamarosan megtartják Harry herceg és Meghan Markl esküvőjét. Sokan már most lázban égnek, de ne szaladjunk ennyire előre, hanem ismerjünk meg néhány érdekességet a királyi család életéből!

Sajt és egy dal?

Igen. 1840-ben Viktória királynő ajándékba kapott az esküvőjére egy óriású méretű sajtot. A somerseti gazdák 750 tehén tejéből készítették el a több mint, 500 kg-os, csodálatosan feldíszített ehető ajándékot. Ehhez egy saját dalt is előadtak, amit állítólag azóta is minden esküvőn meg lehet hallgatni. Harry és Meghan már kaptak egy szintén grandiózus sajttortát, de a hagyományoktól eltérően (korábban mindig valamilyen gyümölcsös tortát fogyasztottak) banántorta lesz az esküvőjükön.

Viktória királynő és a mangó

A Viktória királynő és Abdul című filmből többek között azt is megtudhatjuk, hogy indiai tanítójának köszönhetően a királynő mindenképpen szeretné megkóstolni a mangót. Hogy sikerül-e? A videóból kiderül!

Tökéletesen kell ülni!

A királyi család tagjai egyáltalán nem mindegy, hogy miként ülnek. Egyenes hát, a szék támlájától 3 cm-es távolság, kezek az ölben, a lábaknak párhuzamosan kell állniuk, egyedül a bokákat lehet keresztezni és végül, de nem utolsó sorban bűbájosan kell mosolyogni. Ugye milyen egyszerű?

Tilos az autogram és a szavazás

Biztonsági okokból nem adhatnak autogramot és szavazni sem szavazhatnak. Ezzel ki tudják védeni, hogy befolyásolják a közvéleményt.

„Ajándék ananásznak ne nézd a fogát!”

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg az esküvőjükre a világ minden tájáról kapott ajándékot. Így történt meg, hogy Ausztrália 500 konzervananászt küldött nekik. Hogy mi lett az ananászok sorsa azt nem tudjuk, de azt igen, hogy az esküvői protokoll szerint illik elfogadnia az ajándékokat az ifjú párnak.

A szigorú szabályok ellenére a királyi családnak bőven van humora is. Harry herceg az Amerikai Egyesült Államokba való utazása előtt így nyilatkozott:

„Az ottani gyerekeknek mindig azt mondják, hogy egy hús-vér herceggel találkozhatnak. Mindig megjelenik a csalódottság az arcukon, amiért nem koronában és palástban érkezem.”

Fülöp herceg pedig így gondolkodik az udvari etikettről:

„Amikor egy férfi kinyitja az autó ajtaját a feleségének, akkor vagy az autó új, vagy a felesége.”

Kép: Wikipédia

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64