Profi formáció fogyatékkal élő zenészekből

Írta: 

A brit Bournemouth-i Szimfonikusok a világon elsőként alakítanak profi kamaraegyüttest kizárólag fogyatékkal élő művészekből. A formáció teljes jogú része lesz a nagyzenekar évadának.


Az ötlet nem új. Még 2017-ben írták ki a meghallgatást, amely eredményeként hat zenésszel kezdődhet meg a művészi munka. Siobhan Clough hegedű, brácsa, Philip Howells ütőhangszerek, Roger Preston gordonka, Kate Risdon fuvola, Matthew Scott klarinét és Charlotte White billentyűs kerültek be.


A kamaraformáció állandó partnere lesz a szimfonikus nagyzenekarnak, amellyel a szólókoncertek mellett közösen is fellépnek majd.


Dougie Scarfe a Bournemouth-i Szimfonikusok ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy az elsők között lehetnek, akiknél megvalósulhat egy ilyen kezdeményezés.


Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a közös munka a szimfonikus zenekari tagokra is jó hatással lehet, hiszen egészen közelről ismerhetik meg a korlátozott fizikai képességű társaik szakmai mindennapjait. A kamaraformáció fogyatékkal élő tagjai teljes értékű zenekari fizetésben részesülnek.


Forrás: https://papageno.hu/intermezzo/2018/02/fogyatekkal-elo-zeneszekbol-alakit-profi-formaciot-a-bournemouth-i-szimfonikusok/ 


Kép: colstonhall.org

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64