Az Aranykor bálja

Írta: 

Januárban újra megidézzük a bálok aranykorát, ahol nem csak táncmulatság és vacsora, hanem igényes klasszikus zenei koncert és vidámság is várja a résztvevőket.Ma már nagy a kontraszt a hétköznapi viselkedésünk és a báli etikett között – mondta Micski Marianna protokoll szakértő, akit Nyitány című műsorunkban kérdeztünk a báli etikettről, az íratlan szabályokról és arról, hogyan készüljünk fel egy ilyen eseményre.


A protokoll szakértő szerint az illő viselkedés és a jó hangulat nem zárják ki egymást, viszont egy elegáns rendezvényre fizikailag és lelkileg is fel kell készülni. Illik az éjszakai mulatsághoz méltón, az alkalmat megtisztelve felöltözni. Egy elsőre talán ellenségesnek tűnő szabályt is illik szem előtt tartani: a kevesebb több. A protokoll szakértő azt javasolja, hogy az estélyi ruha, az ékszerek mennyisége és mérete, a frizura és a smink ne lépjék át a jó ízlés határát. Mint minden társadalmi esemény, így a bál is remek lehetőség új ismeretségeket kötni. Mindig az érkező pár üdvözli az asztalnál lévőket, a köszönés után pedig a férfinak illik bemutatkoznia először, majd a partnerét bemutatnia.


Egy bál legfontosabb eleme a tánc. Régebben az ilyen eseményeken a hölgyeknek táncrendjük volt, ma már viszont felkérésre mennek a parkettre. Ha egy hölgy visszautasítaná a felkérést, amit nem illik, jó tudni, hogy utána hosszabb ideig mástól sem ildomos elfogadnia az invitálást.


Micski Marianna protokoll szakértőt a báli etikettről itt hallhatja bővebben:

 


Egy bálról nem hiányozhat az egyik legelegánsabb tánc, a keringő, amelynek eredete egészen a XII. századig nyúlik vissza. Bécsben a XVIII. század végén \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"walzer\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" néven népszerűsítették.


https://www.youtube.com/watch?v=UkpRTTpmBmo

A Budafoki Dohányi Zenekar és a Klasszik Rádió 92.1 Aranybálja ezekre a hagyományokra nyúlik vissza, hogy elegáns környezetben teremtsen lehetőséget a könnyed báli szórakozásra.

www.aranybal.hu 

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64