Két hangverseny, egy est

Írta: 

A Nyitány című műsorunkban vendégünk volt Baráti Kristóf, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész. Kristóf zenész családból származik, így első hegedűtanára édesanyja, Kákonyi Borbála volt, de elmesélte, hogy a családi tanulás csak ideig-óráig működhet. 2-12 éves kora között Venezuelában élt, nyolcéves korában itt adta első zenekari kíséretes koncertjét.


Kristóf rengeteget dolgozik, bár saját elmondása szerint, a zenével irdatlan mennyiségű munka van, de ő nem tekinti annak, sokkal inkább egy életformának. Nagyon szereti a repülést, így régi nagy vágya, hogy egyszer saját magát repítse el egy adott helyszínre. Emellett imád sakkozni és sok más művészeti forma iránt érdeklődik, de mindig is a zene marad az örök szerelme. Jelenlegi hangszere nem akármi, egy 1703-ban készült Stradivariuson játszik, melyet a chicagói Stradivari Alapítványnak köszönhet, és ami a Lady Harmsworth nevet viseli.


Szólistaként egy esten két hangversenyt játszani, mondhatjuk, hogy ritkaság számba megy, de Baráti Kristóf bevállalta és Paganini D-dúr hegedűversenyét és Csajkovszkij D-dúrját fogja előadni, Kovács János vezénylésével. Az est további különlegessége, hogy az Óbudai Danubia Zenekar most először lép színpadra a hegedűművésszel, január 9-én a Müpában.

 

Kép: jegy.hu

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64