Két mester együtt zenél a Concerto Budapesttel

Írta: 

Tabea Zimmermann a világ egyik legjobb brácsása, és kamarazenészként etalon értékű felvételek közreműködője. A német művésznő érdeklődési köre kivételesen széles: kortárs zenészek sora írt neki darabot Ligeti Györgytől kezdve, egészen Wolfgang Rihmig, de a klasszikus repertoárban is otthon érzi magát.


Váradi István csellistának egy adományozó mecénás vásárolt meg, egy 1963-ban készült Stradivari csellót amerikai tulajdonosától. Váradi azóta, a felbecsülhetetlen értékű hangszeren játszik.


A két mélyvonós szólista vendégeskedik a Héja Domonkos által vezényelt koncerten. Váradi a magyar koncertközösség valóságos kedvencévé és büszkeségévé vált az elmúlt évek során, de szerencsénkre Zimmermann is már többször megajándékozott minket jelenlétével és játékával.
A koncert első felében külön-külön lépnek fel, Váradi a tizenkilenc esztendős Richard Strauss zenekari kíséretes F-dúr románcát, míg Zimmermann a Bartók által torzóként hátrahagyott, de Serly Tibor által befejezett Brácsaversenyt adja elő.


A második részben már együtt muzsikál a két szólista és a Concerto Budapest együttese, december 7-én a Müpában.

 

Kép: concertobudapest.hu

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64