Hajmeresztő bemutató a Centrál Színházban

Írta: 

A Hajmeresztő című interaktív krimikomédiát mutat be a Centrál Színház, Puskás Tamás rendezésében és Simon Kornél főszereplésével.


A darab története szerint a fodrászszalon vendégei és dolgozói közül valaki súlyosan megsebesít egy világhírű zongoraművésznőt. A nyomozást a nézők is befolyásolják, bűnügyi társasjátékot játszanak a színészekkel, így a történet minden előadáson máshogy alakul. A nézők - írásban és szóban is - kérdéseket tehetnek fel, felmehetnek a színpadra, beleszólhatnak az előadás menetébe és végül ők döntenek, szerintük ki a gyilkos. A színészeknek ezért több variációval kell készülniük és a közönség döntéseinek megfelelően kell eljátszaniuk az adott jelenetet, melyhez hatalmas koncentrációra van szükségük.


Simon Kornél, aki a felügyelőt játssza a darabban azt mondta, „Úgy érzem magam, mint Sherlock Holmes és Dr. Watson együtt”. Puskás Tamás rendező arról beszélt, hogy a jóra kényszerített embert borzasztóan izgatja a kriminalitás. "Egyrészt, hogy megtudja, ki a bűnös, másrészt, hogy megértse, miért történt a gyilkosság. A színház csodálatos ajándéka, hogy most a nézők maguk léphetnek Miss Marple és Poirot helyére, maguk deríthetnek fényt a bűnesetre" - mondta.


A darab magyar bemutatója 1992-ben a Radnóti színházban volt Bálint András rendezésében, Kern Andrással és Kováts Adéllal a főszerepben.


A Centrál Színház Hajmeresztő című előadásában a hat szerepet, melyek közül négyre rábizonyítható a gyilkosság: Borbás Gabi, Simon Kornél, Pálfi Kata, Rada Bálint, Vári-Kovács Péter és Janicsek Péter alakítja.


Október 24-én Puskás Tamás az Intermezzo című műsorunkban vendégeskedik, így az sem kizárt, hogy a darab is szóba kerül.

 

Forrás: muvesz-vilag.hu

Kép: centralszinhaz.hu

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64