Zenélő Budapest

Írta: 

2017. május 26. és augusztus 18. között egy-egy minikoncertet élvezhetnek Budapest több pontján. 

Budapest egész évben kínál értékes programokat, fesztiválok és rendezvénysorozatok fonódnak egymásba. A Zenélő Budapest elnevezésű szabadtéri koncertsorozat még élvezetesebb élményt kíván nyújtani. Erkélykoncert, huszárruhás rézfúvósok, múltidéző szaxofonzenekar, harangjáték, korhű jelmezes vonósnégyes, erdélyi népzene, fuvolamuzsika bukkan fel Budapesten egészen augusztusig. 

Koncerthelyszínek: a Várkert Bazár Gloriettje, illetve főbejárata, a Szentháromság téren a Magyarság Háza erkélye, a Szent István Bazilika előtt, a Vajdahunyadvár udvara, a margitszigeti Zenélő kút, a Műcsarnok lépcsője, a Deák, a Vörösmarty, valamint a Kristóf tér, és idén új színhelyek: a Központi Vásárcsarnok, valamint a Gerbeaud cukrászda terasza.

2017-ben először, a Várkert Bazár Öntőház udvarán felállított színpadon kiemelkedő hazai előadóművészek részvételével – vasárnaponként, de alkalmanként szombaton is ültetett nézőtérrel várják a szervezők egy-egy hosszabb koncertre a zeneszerető közönséget.

A Zenélő Budapest sorozatban összesen közel száz zeneművész lép fel, a gyönyörű történelmi színhelyekhez köthető – külön erre az alkalomra készült – kamarazenei műsorokkal, melyek a zeneirodalom remekeiből, többek között, Liszt, Bach, Haydn, Mozart, Schubert, Csajkovszkij, Chopin, Paganini, Bizet, Verdi, Doppler, Ravel műveiből válogatnak.

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64