Emanuel Gat társulata érkezik Budapestre

Írta: 

Egy Sztravinszkij kopogó ritmusait kubai salsával összehozó, és egy Glenn Gould játékokra alkotott produkcióval érkezik Emanuel Gat társulata Budapestre. Korunk egyik legjelentősebb koreográfusától most egy Bessie-díjas előadás felújítását, a SACRE-t, és a Bach Goldberg variációkat a The Quiet in the Land rádiójátékkal egymásra keverő GOLD-ot tekintheti meg a közönség május 25-26-án a Trafóban.

A koreográfus a SACRE eredeti változatával, a Sacre du printemps (Tavaszi áldozat) előadással robbant be a köztudatba. Az előadást a Trafó 2009-ben hívta meg Budapestre. A produkcióban salsa keveredik a komolyzenével, összjátékuk pedig megmutatja Sztravinszkij legmaibb arcát.
Emanuel Gat első önálló koreográfiáját Bach zenéjére készítette 1994-ben. Saját társulatát 2004-ben alapította, miután a gázai övezet közeléből Franciaországba költözött. A Trafóban 2009-ben a Tavaszi áldozat mellett a Téli utazással mutatkozott be, majd 2010-ben megint körbejárta a Téli utazás témáját és bemutatta a Téli variációkat. 2012-ben visszatért a folyamatosságon alapuló Brilliant Corners-zel, majd 2015-ben a Plage Romanique-kal.

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64