Emanuel Gat társulata érkezik Budapestre

Egy Sztravinszkij kopogó ritmusait kubai salsával összehozó, és egy Glenn Gould játékokra alkotott produkcióval érkezik Emanuel Gat társulata Budapestre. Korunk egyik legjelentősebb koreográfusától most egy Bessie-díjas előadás felújítását, a SACRE-t, és a Bach Goldberg variációkat a The Quiet in the Land rádiójátékkal egymásra keverő GOLD-ot tekintheti meg a közönség május 25-26-án a Trafóban.

A koreográfus a SACRE eredeti változatával, a Sacre du printemps (Tavaszi áldozat) előadással robbant be a köztudatba. Az előadást a Trafó 2009-ben hívta meg Budapestre. A produkcióban salsa keveredik a komolyzenével, összjátékuk pedig megmutatja Sztravinszkij legmaibb arcát.
Emanuel Gat első önálló koreográfiáját Bach zenéjére készítette 1994-ben. Saját társulatát 2004-ben alapította, miután a gázai övezet közeléből Franciaországba költözött. A Trafóban 2009-ben a Tavaszi áldozat mellett a Téli utazással mutatkozott be, majd 2010-ben megint körbejárta a Téli utazás témáját és bemutatta a Téli variációkat. 2012-ben visszatért a folyamatosságon alapuló Brilliant Corners-zel, majd 2015-ben a Plage Romanique-kal.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64