Muzsikusnövendékek a Pannon Filharmonikusoknál

Írta: 

Június 7-én hét ígéretes tehetség lép fel a Kodály Központ színpadán a Pannon Filharmonikusokkal.

A Pannon Filharmonikusok Mesterek és tanítványaik elnevezésű tehetségtámogató programjának célja, hogy a zenekar lehetőséget biztosítson a zeneművészet terén kiemelkedően tehetséges fiataloknak a bemutatkozására. A sorozat keretében láthatta a közönség első alkalommal szólista szerepben Boros Misit a Kodály Központ színpadán, aki június 2-án a Klasszik Rádió 92.1 reggeli műsorában élőben mesél sikereiről.

Pécs városa számos, mára országosan és nemzetközileg is méltatott muzsikusnak jelenti az origót a zenei pályája során. A kezdetek kezdetén ebben a városban ismerkedett a hangszerével a világ egyik legkeresettebb csellistája, Várdai István is. Az április végi meghallgatáson a dél-dunántúli régió (Pécs, Komló, Mohács) mellett az ország több más pontjáról, így Kaposvárról, Zalaegerszegről és Hévízről 19 muzsikusnövendék érkezett, hogy részt vehessenek a nem mindennapi megmérettetésen. Közülük heten kerültek be a programba, melynek keretében a felkészülést követően június 7-én,  adhatják első koncertjüket a Kodály Központban. 

A 2017. évi Mesterek és tanítványaik program ifjú tehetségei:
Bagi Flóra - furulya (10 éves), Forgó Boglárka - gordonka (15 éves), Drahos Botond - harsona/euphonium (13 éves), Nagy Zoltán Ferenc - klarinét (16 éves), Szentkirályi Boldizsár - szaxofon (15 éves), Horváth Apor Boldizsár - zongora (15 éves), Remenyik Balázs - zongora (13 éves)

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64