ZEnergia koncert képekben

2017. május 21-én ismét megrendezték az MVM ZEnergia koncertet, amelynek keretében Balázs János Junior Prima- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész lépett a nagyközönség elé a Szent István-bazilika előtti téren.


Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.azzal a hagyományteremtő céllal hívta életre tavaly az MVM Zrt. ZEnergia névre keresztelt szabadtéri koncertjét, hogy modern vizualitással ötvözve tömegek számára tegye vonzóvá a komolyzenét.

Május 21-én este 20:30-kor a Szent István-bazilika előtti hatalmas teret újra lenyűgöző dallamok töltötték meg. Balázs János tolmácsolásában hallhatták Beethoven, Chopin, Liszt, Saint-Seans és Debussy legismertebb darabjait, valamint Cziffra György és az előadó zongoraművész saját átiratait. A klasszikus zeneművek mellett Balázs János igazi meglepetés produkcióval is készült a közönség számára, amelyben a klasszikus és a populáris zene összeolvadását hallhatták a koncertre látogatók. A művész játékát az egyedülálló vizuális háttér tette még teljesebbé, a Bazilika monumentális épülete új köntösbe öltözött egy estére a zeneszót kísérő fényfestéssel.

A ZEnergia koncertet a Klasszik Rádió 92.1 20:30 és 22:00 között élőben közvetítette. A Klasszik Rádió helyszínen kihelyezett stúdiójából Bálint Edina, a Nyitány műsorvezetője jelentkezett, aki néhány képet is készített a fényben úszó Bazilikáról. 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36.1.786-64-64