Jászberényi Sándor kapta a Libri irodalmi díjat

Írta: 

2017-ben Jászberényi Sándor A lélek legszebb éjszakája című novelláskötete kapta a Libri irodalmi díjat. A Libri irodalmi közönségdíjat pedig Kepes András Világkép című könyve kapta. A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj ünnepélyes díjátadóját május 15-én este tartották Budapesten a Budapest Music Centerben. 

A díjakra a szakmai zsűri és közönség szavazhatott, a döntős könyvek a tavalyi év kiemelkedő alkotásai közül kerültek ki. A hazai kulturális élet több mint 80 képviselője tehetett javaslatot, hogy a 2016-ban megjelent alkotások közül melyik 10 kerüljön a szakmai zsűri elé, illetve melyekre szavazhasson közönség. Idén ebből a 10 könyvből kerültek ki a győztes alkotások:

JÁSZBERÉNYI SÁNDOR A lélek legszebb éjszakája
KEPES ANDRÁS Világkép
KRASZNAHORKAI LÁSZLÓ Báró Wenckheim hazatér
NÁDAS PÉTER Az élet sója
NÉMETH GÁBOR Egy mormota nyara
SZABÓ T. ANNA Törésteszt
TÉREY JÁNOS Őszi hadjárat
VARRÓ DÁNIEL Mi lett hova?
ZÁVADA PÁL Egy piaci nap
ZOLTÁN GÁBOR Orgia

A szakmai zsűri tagjai Fullajtár Andrea, Szilágyi Zsófia, Bálint András, Beck Zoltán és Károlyi Csaba voltak.
Bekerült a döntős könyvek közé négy regény, Krasznahorkai László, Németh Gábor, Závada Pál és Zoltán Gábor alkotása, két verseskötet Térey János (aki tavaly is bekerült a 10 kiemelt közé) és Varró Dániel tollából, két novelláskötet; Jászberényi Sándor és Szabó T. Anna könyve, valamint két egyedi műfajú könyv, a napló és az esszé határán, Nádas Péter és Kepes András műve.

 

Szabó T. Anna Törésteszt című könyvéről a Nyitány április 28-i adásában hallhattak többet: 

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64