Felidézzük a bálok aranykorát!

Írta: 
A Klasszik Rádió 92.1 és a Budafoki Dohnányi Zenekar hagyományteremtő szándékkal szervezi meg az Aranybált a pesti Vigadó épületében, 2017. január 21-én. 
 
A hagyományos báli helyszínnek számító Vigadó helyén az első bált 1833-ban rendezték meg, amely – Pesten akkor még egyedüli koncertteremként – a legmagasabb szintű kultúra otthonává vált, a téli időszakban zsúfolt báli programmal. Az első Aranybál felidézi a XIX. századi társasági életet, a bálok aranykorát. Egy olyan kiemelkedő színvonalú esemény, amely igényes klasszikus zenei koncertet, vidám szórakozást és könnyed táncos programot kínál. 
 
A bál első részében a Budafoki Dohnányi Zenekar Hollerung Gábor vezényletével komolyzenei koncertet ad a vacsorához. Az est szólistája Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán lesz. A báli hangulatot palotással és keringőkkel a Duna Művészegyüttes táncosai teremtik meg. A bál második felében a hagyományos tánc- és könnyűzene különleges stílusötvözetét megteremtő – Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló – Swing a la Django zenekar lép fel. Az együttes zenéjében harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye az az egyedi stílus, melyet ők Hungarian django swingnek neveznek. Nincsen emlékezetes bál ceremóniamester nélkül: a házigazda ezen az estén Hajós András lesz, aki gondoskodni fog arról, hogy megteremtse a jó hangulatot. 
 
További információ:   http://aranybal.hu/ 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64