Hét éves a Klasszik Rádió 92.1!

Írta: 
2009. november 17-én zenével indult el a Klasszik Rádió, amely a barokktól a 21. század elejéig terjedő időszak legnépszerűbb klasszikus zenei tételeit sugározza. 
A próbaadások után 2009. december 1-jén elkezdődtek tematikus magazinműsoraink is: Zongoraóra, Barokkos túlzás, Hangemberek, Chopeniana, Kincsvadászat, Zene-Bon-Bon és Cinemusic címmel.  
Kocsis Zoltán, Vashegyi György, Ókovács Szilveszter, Szilasi Alex, Mesterházi Gábor… csak néhány név, akik kezdetben a Klasszik Rádió műsorvezetői csapatát erősítették. 
A Klasszik Rádió Mozarttal indította első adását, a BBC-híreket követően, a g-moll szimfónia első tétele után ifjabb Johann Strauss Éljen a Magyar!-ja és John Williams Csillagok Háborúja című darabja csendült fel.
Immáron 7 éve sugározzuk hagyományőrző vagy épp folyton megújuló műsorainkat, miközben folyamatosan szólnak a könnyed klasszikusok.  
Kezdeti céljaink az idő elteltével beteljesülni látszanak, egyre több fiatalnak sikerül megmutatnunk, hogy a klasszikus zene azoknak is szólhat, akik nem feltétlenül komolyzenén nőttek fel. 
 
Az évek során számos közvélemény-kutatás, hallgatóink visszajelzései: az Önök véleménye is formálta rádiónkat, amely a változások mellett folyamatosan szem előtt tartja legfőbb célját – nyugalomra hangolni könnyed klasszikusokkal…
Köszönjük Önöknek, hogy hét éve a Klasszik Rádióval tartanak! 
 

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64