A Nyitány programajánlója...

A Nyitány programajánlói: 
Április 27-én 

az Óbudai Társaskörben Dohnányi, Bartók és Kodály műveit eleveníthetjük fel, ritkán hallható dalok segítségével az „Évfordulók” koncerten. Fellép Sümegi Eszter érdemes és kiváló művész, valamint zongorán 

Italia Bella! Klasszikus Kedvencek délutáni Ráadás koncert május 1-jén, ahol Európa"csizmaországának" örökzöld zenei mesterművei szólalnak meg élőben az Óbudai Danubia Zenekar előadásában, Hámori Máté vezényletével. Verdi, Vivaldi, Puccini, Rossini, Donizetti, Mendelsshon, Mascagni, Morricone zeneszerzők műveit hallhatják.
 
Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre az Adok-Kapok Napok. A Premier Outlet és az Ökumenikus Segélyszervezet április 22-től várja az otthon feleslegessé vált ruhákat, játékokat és sportszereket. Az esemény fővédnöke – a tavalyi évhez hasonlóan – Wolf Kati énekesnő.

Hegedű és verseny - Paganini nyomában április 30-án a Müpában.

Vivaldi: d-moll kettősverseny, op. 3, No. 11 - I. tétel
Mozart: D-dúr szerenád, KV 185 - Andante
Mozart: E-dúr adagio hegedűre és zenekarra, KV 261
Paganini - Kurt W. Rokos: D-dúr hegedűverseny, III. és I. tétel (Serei Zsolt hangszerelése)
Paganini: D-dúr hegedűverseny, op. 6, No. 1 - részletek

Vivaldi: d-moll kettősverseny, op. 3, No. 11
Mozart: E-dúr adagio hegedűre és zenekarra, KV 261
Paganini: D-dúr hegedűverseny, op. 6, No. 1 - III. tétel

Mi jut eszünkbe, ha egymás mellett látjuk ezt a két szót: hegedű és verseny? Egy műfaj? Ha igen, ott ki versenyez kivel, és mi a tét, ki lesz a győztes? Ezen a Műhelykoncerten választ kaphatunk a fenti kérdésekre is. Hegedűversenyen azonban érthetünk valódi versenyt is, amelyen hegedűsök mérik össze tudásukat: ki játszik szebben, jobban, kinek milyen a technikája, mennyire kifejező, magával ragadó az előadásmódja, hűen tolmácsolja-e a zeneszerző gondolatait. Az előadás során megtudhatjuk azt is, mire figyel egy verseny zsűrije, hogyan választja ki a legjobbak közül a szerinte legeslegjobbat. A koncert bepillantást enged a hegedűszólisták munkájába, abba a folyamatba, amelynek során a növendékek művésszé fejlődnek, a közegbe, amelyben időről időre összemérik, egymással versengve mutatják meg tudásukat.
Korosztály: 10-14 év

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36.1.786-64-64