Koncertfilm és filmzenei koncert ajánlónkban

Írta: 

A Nyitányban ajáljuk...

Október 4-én a Puskin Moziban a „Klasszikus Keddek” rendezvénysorozat következő programja az „Egy Este Puccinivel- Jonas Kaufmann a Milánói Scalában” című angol koncertfilm vetítése, melyet az Emmy Díjas Brian Large rendezett. 2015 júniusában lépett fel Jonas Kaufmann tenor a Milánói Scalában, ahol Puccini legnépszerűbb áriáit adta elő a Scala Filharmonikusok kíséretével.

Idén is Cinemusic koncert a Müpában november 12-én és 13-án este. A Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában Hollerung Gábor vezényletével, olyan filmzenék csnedülnek fel, mint a Trónok Harca, a Mentőexpedíció és a Hook filmek zenéje. Idén, a Cinemusic koncert egy külön előadással várja a fiatalabbakat. A Cinemusic Junior koncerten a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában Hollerung Gábor vezényletével csendülnek fel a fiatal generációban ismert filmzenék. A koncertet 12 éven felülieknek ajánlják.

Novemberben második alkalommal kerül megrendezésre a Zeneakadémián Várjon Dénes és Simon Izabella művészeti vezetésével a kamara.hu fesztivál. A koncertsorozaton a kamarazene-történet meghatározó fordulópontjai, többek között Schubert, Schumann és Debussy művei szólalnak meg olyan világhírű művészek előadásában, mint Steven Isserlis, Sarah Shafer vagy épp Viviane Hagner, november 17-e és 20-a között a Zeneakadémián.
 

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64