Novák Ferenc Kossuth, -és Erkel díjas koreográfus, rendező 90 éves lett

Novák Ferenc a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas koreográfus, rendező, etnográfus, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának tagja március 27-én ünnepelte 90. születésnapját. 
Az amszterdami Nemzetközi Táncszínház koreográfus-rendezője, 1983-tól a Honvéd Együttes művészeti igazgatója. A magyar néptánciskola és a folklór sajátos színházi megjelenítésének egyik megteremtője.

A Bihari János Táncegyüttes megalapítója, a Honvéd Együttes tánckarvezetője, a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál művészeti vezetője, az amszterdami Folklór Táncszínház koreográfus-rendezője, 1983-tól a Honvéd Együttes művészeti igazgatója, a Magyar Táncművészek Szövetségének főtitkára, 1996-tól 2012-ig, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. A 90 születésnap kapcsán azt is kérdeztük tőle, mi a legfontosabb az életben egy művésznek, egy tanárnak, egy rendkívül tevékeny embernek? 
Interjúnkban, a Papagenoban, arról is beszélgettünk a művésszel, hogy ő, akit az irodalom és a néprajz is érdekelte, sőt, kutatta, miért választotta végül a táncot? 

 
 

Nyomtatás   E-mail