Művészeti pályázatot hirdet a MAHASZ a Fonogram díj kapcsán

Művészeti pályázatot hirdet a Mahasz a Fonogram-díj megújítására. A felhívás szerint a szervezet 2021. január 25-ig várja a művészek, alkotók jelentkezését.

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége művészeti pályázatot hirdet a Fonogram – Magyar Zenei Díj nyerteseinek átadandó díjtárgy megújítására. A Mahasz a beérkező pályaművektől azt várja, hogy azok az aktuális zenei trendekre reflektáljanak, miközben formájuk, üzenetük időtálló, a csaknem három évtizedes múltra visszatekintő zenei szakmai díjhoz méltók legyenek. A művészeti pályázatra a szervezet olyan tapasztalt művészek jelentkezését várja, akik érdeklődnek a zene, a digitális zenei trendek iránt, valamint vállalni tudják a díj meghatározott példányszámú elkészítését a hagyományosan tavasszal megrendezett Fonogram-díjátadóra.

Célként jelenik meg, hogy az új Fonogram-díj legyen reprezentatív, emblematikus, jól azonosítható. Méretére vonatkozóan nincs megkötés, azonban az elkészült alkotásnak hordozhatónak és polcra, vitrinbe való önálló elhelyezésre alkalmasnak kell lennie.

A beadott pályaműveket szakmai és a Mahaszt képviselő vegyes zsűri bírálja el. A zsűri tagjai Vizi Kata, az Ybl Budai Kreatív Ház művészeti vezetője; Gálhidy Péter szobrászművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztanára; Lipóczky Ákos Levente rektori megbízott, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi docense; valamint Szűts László, a Mahasz elnöke.

A Fonogram – Magyar Zenei Díjat a Mahasz közgyűlése 1992-ben alapította a magyarországi hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek díjazására. A pályázat nyertese 5 Fonogram-évadra szóló megrendelést kap.

 

forrás: www.mahasz.hu 


Nyomtatás   E-mail