Apácák is elfogadták a Jerusalema Dance Challenge kihívást

Az apácák egy csoportja is tánccal lelkesíti az embereket, legalábbis az interneten keresztül, a bezárt Írországban.

A dublini megyei kolostorban tizenhárom apáca elsajátította a "tánc kihívást", hogy felrázza az embereket. A 28 és 92 év közötti nővérek egy örömteli videóban teljesítik a Jerusalemema táncos kihívást, amely immár sok tízezernyi megtekintést generalizált a közösségi médiában. Vörös ruhájukról ismert nővérek örömteli táncát a Drumcondra-i Szent Alphonsus kolostorában és festői szépségű területein rögzítették. Azért tették közzé a videót, hogy segítsenek a rászorulóknak, miközben „imádkoznak világunkért ezekben a kihívásokkal teli időkben”. Lucy nővér az RTÉ News-nak elmondta, hogy a kihívás mindannyiukat közelebb hozta egymáshoz, hozzátéve, hogy az apácákat sokkolta az online térben megjelent „hatalmas érdeklődés és rengeteg visszajelzés”. A nővéreket Redemptorista papok és szerzetesek hívták fel a táncra. (A Redemptoristák rendje Liguori Szent Alfonz által alapított római katolikus szerzetesrend. Központja Rómában van)

Liguori Szent Alfonz Tommaso Falcoja megyés püspök támogatásával 1721-ben Scalában alapította meg a rend női ágát. Kezdetben a vizitációs apácák regulája szerint éltek de jogilag tőlük függetlenül, majd 1731-ben fogalmazták meg saját regulájukat. A redeptorista apácák egyébként szigorú klauzúrában élnek, ünnepélyes esküt tesznek, korlátozzák a külvilággal való interakcióikat, és imádságnak szentelik életüket. Gabrielle Fox nővér, nem bánta, hogy részt vesz a kihívásban, mert az imádkozás kreatív módjának tekintette. A kihívás elküldése óta a nővérek azt mondják, hogy elárasztották őket a világ minden tájáról érkező e-mailek.

A Jerusalema Dance Challenge 2020 februárjában kezdődött. A dél-nyugat-afrikai Angolában élő Fenómenos do Semba csoport felvételeket készített arról, hogy az evangélium által befolyásolt dalra, amelyet KG dél-afrikai lemezproducer írt és a Nomcebo énekelt, evés közben, ledobva tányérjaikat.

"Ez nem csak egy trükk. Tudatosan, egyfajta imaként hajtották végre ”- mondta.

 

forrás: Classical Music. com


Nyomtatás   E-mail