A Gödöllői Királyi Kastély születésnapi ünnepségre készül

Negyedszázados jubileumot ünnepel a Gödöllői Királyi Kastély 2021-ben, ez alkalomból meglepetésekkel és izgalmas aktivitásokkal készülnek Erzsébet királyné egykori kedvenc hazai tartózkodási helyén.

A születésnapi ünnepséget a tervek szerint a történelmi-turisztikai helyszín hivatalos megnyitójának évfordulójához közel eső hétvégén, 2021. augusztus 15-én tartják. A híres és közkedvelt Elisabeth musical bemutatójának szintén 25 éves évfordulója alkalmával életre hívott musicalesttel ünnepelnek.

Az ünneplés azonban nem csupán erre az egy napra korlátozódik. A Gödöllői Királyi Kastély munkatársai partnerül hívják mindazokat, akik az elmúlt 25 esztendőben felejthetetlen élményeket szereztek a kastély épületében látogatóként, rendezvényen résztvevőként, vagy akár a romantikus parkban sétát téve, ezért élménygyűjteményt terveznek a látogatók által beküldött fotókból és történetekből.

Kastélykrónika címmel nemrégiben útjára indították az elmúlt 25 év legfontosabb eseményeit, történéseit, a kastélyban járt híres embereket bemutató sorozatukat évenkénti bontásban. Jubileumi kezdeményezésük keretében különös hangsúlyt kap a fiatalok és gyermekek célcsoportja. A Nagy Kastélyos Emlékkönyv című rajzpályázat nagycsoportos óvodások és alsó tagozatos diákokhoz szól. A kicsiket kastélyos élményeik papírra vetésére kérik. Különleges tárlatvezetés és családi felfedezőcsomagok is szerepelnek a nyeremények között, az év második felében pedig minden beküldött pályamunkát kiállítás keretében mutatnak be a kastélyban.

A felső tagozatosok és középiskolások számára Boldog születésnapot, kastély! címmel videópályázatot hirdetnek, amelyben arra keresik a választ, mit üzenne a fiatalság az idén negyedszázados Kastélynak, illetve mit kíván neki a következő negyedszázadra? A szervezők nem titkolt célja, hogy megszólítsák azokat is, akik korábban már megcsodálták az épületet, hogy most újra visszatérjenek és együtt ünnepeljenek velük, a reményeik szerint mihamarabbi, biztonságos újranyitás után.

forrás: www.kiralyikastely.hu 


Nyomtatás   E-mail