Zsámbéki Nyári Színház július 5-től

A Zsámbéki Nyári Színház idén július 5-én indul Zsámbék különleges szabadtéri helyszínein.

A frissen felújított Zichy-kastély sajátos atmoszférájú, nyitott belső udvarán álló színpadra tervezik idén az előadások java részét, de tartanak előadást egyes gasztronómiához köthető produkciók esetében a város kedvelt éttermeinek szabadtéri területein is – olvasható a szervezők közleményében.

zsámbéki nyári 4

Mint írják, folytatódik a #kedvesZsámbék! zenés irodalmi felolvasószínház-sorozat Seres Tamás rendezésében. Több évszázad irodalmából válogatnak: Tinódi Lantos Sebestyén, Janus Pannonius és Csokonai Vitéz Mihály költeményei békésen megférnek Háy János szövegei mellett, életszagúan megidézve és mába átemelve azt a történelmi korszakot, amely ma is kézzel fogható Zsámbék középkori emlékeiben. Külön estje lesz a Szellemnek és a Szerelemnek, csodálatos versekkel és színészekkel, korszakos zenészekkel. 

A fellépő művészek között lesz Csákányi Eszter, Elek Ferenc, Vecsei H. Miklós, Borbély Alexandra, Kováts Adél, Csuja Imre, Hajdu Steve, Szilágyi Tibor, Balsai Móni, Wunderlich József és Beck Zoltán, de vendégül látják a zsámbéki színpadon Földes László Hobo estjét, Mácsai Pál és Lukács Miklós közös Örkény-estjét, Kamarás Ivánt zenekarával, Kollár-Klemencz Lászlót az Ég az erdő című produkcióval, valamint Grecsó Krisztiánt és Hrutka Róbertet is.

Tekintettel a jelenlegi helyzetre, elsősorban kis háttérigényű produkciókat mutatnak be. A felolvasószínház és a zenés irodalmi estek tavaly is sikert arattak, volt olyan este, amikor több mint 400-an ültek a nézőtéren – idézik a közleményben Russói Tamást, a Zsámbék-medence Idegenforgalmi Egyesület elnökét. "Gondolatok szabadon és nemzetben, csendek; a bátor társak, bátor nők, férfiak, gyerekek- hősök, szembenézés a múlttal és a jövővel, a magyar irodalom nagy harcai, dicsőségei és bukásai; haza és szeretet. Versek és mesék az örömről, a bálról, az álomról és talán picit a csalódásról. Boldog pillanatok, öröm-érzések, mulatság, férfiak és nők;  zene és kis elmélyülés; súlypontok és csendek.…. Tudjuk, ezek szavak; ezeken az estéken  megtöltjük tartalommal! "

Seres Tamás rendező a közleményben kiemeli, hogy idén gasztronómiához köthető írásokból is válogatott. „Mivel a karanténban mindenki amatőr szakács és pék lett idén két estét is válogattam gasztronómiához köthető írásokból: Karinthy elévülhetetlen és megunhatatlanul szellemes szövegei igazi klasszikus delicatesst, míg kortársaink, Cserna Szabó András, Kovács András Ferenc, Parti Nagy Lajos és Kiss Ottó inkább egyfajta fine diningot jelenthetnek a közönségnek, ha gasztroul kellene kifejezni.” (Seres Tamás, rendező) 

A programsorozat is egy gasztrokabaréval indul: Karinthy Frigyes szövegeit Csákányi Eszter és Elek Ferenc előadásában, Czutor Zoltán zeneszerző közreműködésével hallhatja a közönség július 5-én.

forrás: www.zsambekiszinhaz.hu


Nyomtatás   E-mail