Zongorajátékkal kísért műtét Anconában

A világon először kísértek zongorajátékkal egy sebészi beavatkozást, egy kisfiú gerincvelő-daganatának eltávolítását Olaszországban.

A műtétre Anconában került sor, a tizenkét éves gyermek műtétje közben Emiliano Toso biológus-zeneszerző 432 Hertz frekvencián játszott, amely állítólag harmonizáló hatással van az emberi testre, és az egészséges anyagcserét támogatja. A fiú anyja zongoratanárnő, és régóta nyomon követte Toso munkásságát, aki 2013 óta szerez zenét ezen a frekvencián.

Zongoráját két méterre állították fel a műtőasztaltól, a zeneszerző már a műtét előtt is játszott a gyermeknek, hogy enyhítse fájdalmait. A beavatkozást Roberto Trignani idegsebész és tizenöt fős orvoscsapata hajtotta végre. Az operáció a közlésük szerint harmonikusan és komplikációk nélkül zajlott le. A fiú altatásban volt, de az enkefalográfiás jelek alapján felismerhető volt, hogy észleli a zenét.

Szép a zenéje, de egy kicsit uncsi, én a heavy metalt szeretem mondta a fiú az anconai Salesi kórházban végrehajtott műtét után. A fiú a beavatkozás során altatásban volt, de az enkefalográfiás jeleken felismerhető volt, hogy észleli a zenét mondta az orvos.
forrás: MTI

Nyomtatás   E-mail