Webber online versenyen keres énekest az Operaház fantomjához

Andrew Lloyd Webber virtuális versenyen keres tehetséges énekest, aki egyéni stílusban énekli el Az operaház fantomjának egy részletét.

A Cadenza Challenge elnevezésű megmérettetésre jelentkezőktől a musicalben szereplő Christine Daaé egyik dalát várják: a Think of Me című számot, amely egy kadenciával zárul – ezt kell saját stílusukban előadniuk. A győztes találkozhat Andrew Lloyd Webberrel Az operaház fantomja New York-i vagy londoni előadásának színpadán – attól függően, hogy hol indulhatnak újra előbb az előadások –, és alkalma nyílik énekelni is az előadás után.

Mindenkire ráfér, hogy egy kicsit felderüljön” – fogalmazott a zeneszerző, aki Graham Norton tévés műsorvezetőt és a Christine-t többször is alakító énekesnőt, Sierra Boggesst kérte fel, hogy legyenek segítségére a versenyzők elbírálásában. A versenyzők jelentkezését a Twitteren, a Facebookon és az Instagramon várják.

A zeneszerző szerint néhány beérkezett előadás nagyon vicces, vannak nagyon jók is, és már egy-két olyan jelentkezőt is meghallgatott, akik közül szerinte akár egy jövendőbeli Christine is kikerülhetne.

A Cadenza Challenge, amelyre továbbra is lehet jelentkezni, mivel nincs kitűzött határideje, csak egyike a zeneszerző karanténötleteinek. Andrew Lloyd Webber adakozásra is buzdítja az embereket a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, és virtuális zenehallgatásokat tart, amelyeken elmeséli, hogy születtek ismert művei egyes részletei. A YouTube-on ingyenesen elérhető The Shows Must Go On-sorozatának nézőit arra ösztönzi, hogy támogassák adományaikkal a Színészek Alapítványát és más nemzetközi szervezeteket.

Egy hete 12,6 millióan nézték a közösségi videomegosztó csatornán Az operaház fantomja-előadást. „Ez a legkevebb, amit megtehetek. A zenés színház mindig nagyon jó volt hozzám, és folyton úgy érzem, hogy valamit vissza kell adnom” – mondta a zeneszerző.

forrás: www.papageno.hu 


Nyomtatás   E-mail