Olasz mise hívek fényképeivel

Egy olasz pap hívei arcképével misézett, hogy ne legyen üres a templom.

Az Olasz Püspöki Konferencia, az olaszországi katolikus egyház vezető testülete úgy döntött, március 9-től április 3-ig nincsenek szentmisék az országban, együttműködnek az olasz kormánnyal, ezzel is alkalmazkodva a közegészségügyi helyzethez. A rendelkezés "minden polgári és vallási szertartást" felfüggeszt, így temetések sincsenek.

15virus nochurch01 mobileMasterAt3x

Az olasz püspökök közleményükben hangsúlyozzák, hogy az olasz egyház egyházmegyéin és plébániáin keresztül átvesznek minden olyan intézkedést, amelynek segítségével a kormány meg akarja állítani a vírus terjedését.

Olaszország-szerte már eddig is egzotikus helyeken miséztek, jellemzően szabad téren a koronavírus miatt, például sportpályán, ahol a székeket tisztes távolságban helyezték el egymástól.

mass 1

Egy milánói pap pedig, alkalmazkodva a kényszerű helyzethez, azt kérte híveitől, küldjenek magukról egy-egy képet. Kinyomtatta, kiragasztotta a padokra és így tartotta a misét, hogy lelkileg közelebb érezhesse magát híveihez és hívei a szentmiséhez. A koronavírus-járvány miatt Olaszországban hosszabb időre bezártak a templomok, ugyanis azok újranyitása után sem engedélyezett a szentmisék, istentiszteletek nyilvános (hívek jelenlétében történő) bemutatása.

olasz pap milánó

A Milánó melletti település plébánosa kreatív és egyben szívet melengető megoldásával, az üres templom mégsem teljesen üres. A kinyomtatott és a padokra ragasztott képekkel szimbolikusan ugyanúgy megtelt Isten háza a közösség tagjaival, mint ahogy bármely másik vasárnapon. Ezzel párhuzamosan a szertartást interneten követhették a kényszerűségből otthon maradt hívek.

mass 3

forrás: 1