Montenegróba utazik az ODZ

Montenegróba utazik az Óbudai Danubia Zenekar. Zenehíd elnevezésű műsorával, Liszt, Bartók, Erkel, Kodály és Nina Perović műveivel a montenegrói KotorArt művészeti fesztivál vendége lesz a zenekar július 21-én, Hámori Máté művészeti vezető vezényletével.

Montenegróban is a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében valósul meg a magyar kulturális évad, amelynek részeként június 20-tól szeptemberig számos hazai előadó mutatkozik be Kotorban a Magyar Kulturális Hetek keretében, ahol operett előadás, könnyűzenei és jazzkoncertek, filmvetítések is várják a közönséget.

A KotorArt nemzetközi művészeti fesztivál az ország és a régió egyik legnagyobb és legjelentősebb fesztiválja, amely minden nyáron közel 200 programot kínál több tízezer látogatójának. 2002-es alapításakor a zene kapta a főszerepet a rendezvényen, 2009 óta azonban számos művészeti ággal egészült ki a programkínálat. Az idei, 17. fesztiválon belül az Óbudai Danubia Zenekar a Don Branko Zenei Napokon vendégszerepel. Liszt Les preludes, Bartók Magyar képek, Erkel Hunyadi László – nyitány és Kodály Galántai táncok című műve mellett Nina Perović montenegrói zeneszerző Gusle (Hegedű) című darabját mutatják be a kotori Szent Tryphon székesegyház előtt.

A programot a Külgazdasági és Külügyminisztérium és Magyarország Podgoricai Nagykövetsége és a Montenegrói Magyar Kulturális Hetek 2019 programsorozat támogatja.

A montenegrói Kotor Művészeti Fesztiválon 2019. július 21. 22:00-kor Hámori Máté vezényletével, az ODZ előadásában felcsendül:

Nina Perović: Gusle

Liszt: Les preludes

Bartók: Magyar képek

Erkel: Hunyadi László – nyitány

Kodály: Galántai táncok


Nyomtatás   E-mail