MobilMesék a Kolibri Színházban

MobilMesék címmel online sorozatot indított a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház.

A színház művészei naponta egy-egy mesével, verssel, dallal jelentkeznek, hogy a koronavírus okozta kényszerszünet alatt se maradjanak a gyerekek színházi élmény nélkül.

A Kolibri tagjai saját otthonukban, mobiltelefonnal veszik fel a MobilMeséket, melyeket a színház YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán minden nap délután 3 órakor tesznek közzé.

Elsőként Novák János, a Kolibri igazgatója köszöntötte a nézőket és olvasott fel egy mesét, majd Tisza Bea mesélte el Az elvarázsolt békaporonty című tibeti népmesét.

A MobilMesék mellett a Kolibri időről időre legnépszerűbb előadásait is közzéteszi felvételről, a videókhoz kapcsolódóan pedig online drámapedagógiai foglalkozást is terveznek az iskolások számára.

A Kolibri Színházat 1992-ben a Budapest Fővárosi Közgyűlés alapította. Az elmúlt évtizedekben sikerdarabjaikból formálódott a színház 34 darabból álló, repertoárja, amely 0-18 éves korig minden korcsoport számára szellemi és érzelmi fejlődésének megfelelő választékkal szolgál. Repertoárjukra műfaji gazdagság jellemző. Élőszínház és bábelőadások, prózai-, verses-, mozgásszínházi és zenés mesejátékok, ifjúsági és csecsemőszínházi produkciók éppúgy megtalálhatóak náluk, mint az operák.

A színházpedagógia és színházi szakmai felmérések eredményei alapján 2002 óta a Kolibri Színház egyike a legnagyobb, legtöbb fiatalt elérő, magas szakmai színvonalon működő színházpedagógiai műhelyeknek Magyarországon! Évente, a több mint 350 színházi nevelési foglalkozás felét, az előadások előtt és után, színészek közreműködésével a színházban, másik felét pedig az iskolákban tartják. Rendszeresek a színházban az audionarrációs akadálymentesített előadások. Az utóbbi évtizedben megszokottá vált náluk szervezett fesztiválokon, jeles határon túli magyar és külföldi társulatok közreműködése, neves színházi szakemberek bemutatkozása. 

 

forrás: https://kolibriszinhaz.hu/a-szinhazrol/a-kolibri/

 

 


Nyomtatás   E-mail