Már elérhető az OSZK könyvtárak.hu oldala

Weboldalt hozott létre az Országos Széchényi Könyvtár. A Könyvtárak.hu egy olyan felület, amelyen mindenki értékes és folyamatosan frissülő információkat talál az ország könyvtárainak programjairól, helyben igénybe vehető, illetve online szolgáltatásairól.

7 konyvet hazhoz

Békésiné Bognár Noémi kutató könyvtáros, az OSZK Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztályának munkatársa elmondta: az új portálon a könyvtárak különböző szolgáltatásai mellett megtalálhatók az ország különböző pontjain működő könyvtárak által szervezett események, programok is. Mint mondta, ma már nemcsak kölcsönözni lehet a könyvtárakban, sokszínű a kínálat, változatos szolgáltatásokkal, egyebek mellett tanulássegítő- és élményprogramokkal is várják a látogatókat. A weboldalon igénybe vehető az OSZK által üzemeltetett Kérdezd a könyvtárost! szolgáltatás is.

oszk 2

Nagy Andor kutató könyvtáros, az OSZK Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztályának munkatársa elmondta: tavaly több mint 110 ezer könyvtári eseményen több mint 4 millió látogató vett részt. Ezen a felületen bárki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő programot. Több újszerű szolgáltatást is nyújt a honlap, ilyen például a gyermekirodalmi adatbázis, amelybe gyermekkönyvtárosok válogatják be az új és minőségi gyermekkönyveket. A Könyvtárak.hu új felületet kínál a már évek óta nagy tömegeket megmozgató Veszíts el egy könyvet! játéknak, emellett érdekes híreket is közzétesznek a nagyközönség számára.

6 kolcsonzott dokumentumok

Ismertetése szerint az oldal az oktatásban jól használható digitális tartalmak gyűjteményét is tartalmazza. Ez az adatbázis a könyvtárakkal együttműködve épül, és a könyvtárak által fejlesztett és létrehozott tematikus gyűjteményeket, digitális könyvtárakat és virtuális kiállításokat fogja össze.

forrás: MTI/OSZK


Nyomtatás   E-mail