Kezdődik a Klasszik Rádió kulturális ajánlója, a Papageno

Papageno Klasszik ma délelőtt 10 és 12 óra között, a Klasszikon. A szerkesztő Kádár-Csoboth Judit, valamint, Jónás Ágnes, Zólyomi Dániel és a műsorvezető Háver-Varga Mariann várja hallgatóit, a következő témákkal: 

MobilMesék címmel online sorozatot indított a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház.

Határozatlan ideig a virtuális térbe költözik a Petőfi Irodalmi Múzeum, amely folyamatosan frissülő digitális tartalmakkal teszi továbbra is láthatóvá kiállításait és gyűjteményeinek anyagait.

muzped kiall

A Hamma néven ismert Stradivari hegedű csaknem 290 éves. Az 1731-ben készült, a sokáig Dél-Amerikában lappangó hangszert három éve Falvay Attila hegedűművész szólaltatja meg a Nemzeti Filharmonikusok koncertmestereként és a Kodály Vonósnégyes művészeként.

Kulturális Dolgozók Válságsegítő Csoportja, vagyis KULCS néven önszerveződő csoportok alakulnak országosan a kulturális szféra azon dolgozóiból, akik a veszélyhelyzet kihirdetését követően otthonról végzik, vagy részben nem tudják ellátni munkájukat.

kulcs

Kurtág Györgyöt a Rolf Schock-díjjal tünteti ki a Svéd Királyi Akadémia. A 93 éves magyar zeneszerző kiemelkedő zeneszerzői, pedagógusi és előadói munkásságáért részesül a 400 ezer svéd koronával járó elismerésben.

Dennis Kelly Girls and Boys című színdarabját hozta el Magyarországra, a Jurányi Házba Keszég László a 23 perc című monodrámában. Erről beszélgetünk Járó Zsuzsával. 

A számítógépes grafika úttörői kapták az idei Turing-díjat, a számítástechnika „Nobel-díját”. Patrick Hanrahan és Edwin Catmull a háromdimenziós grafika mozifilmekben és videójátékokban történő használatához való hozzájárulásáért kapta az elismerést.

turing hanrahan catmull

Március 12-én indította útjára Novotny Anna az Élő közvetítések koronavírus idején elnevezésű nyílt Facebook-csoportot, ahol a csoport tagjai nap mint nap értékes színházi előadásokat, továbbá komolyzenei koncerteket tekinthetnek, illetve hallgathatnak meg.

stream2

A Macskák című musical kapta a legrosszabb filmnek járó Arany Málna-díjat. Hat kategóriában nyerte el a legrosszabb címet, például a rendezőket és a forgatókönyveket rangsorolóban is.

borítófotó Hamma hegedű: Marjai János

 


Nyomtatás   E-mail