Cinemusic ma is a Klasszikon

A Cinemusic ma délután 5 és 7 óra között ismét jelentkezik a Klasszikon, a szerkesztő Varga Ramóna, munkatársak Glock Melinda, a filmzene.net csapata és a műsorvezető H.Varga Mariann

A Klasszik Rádió filmzenei műsorának vezérfonalát ma egy negyven évvel ezelőtt készült klasszikus western adja. Hét bátor férfiról esik szó, akik egy reménytelennek tűnő helyzetben kiállnak és harcolnak a kiszolgáltatott emberekért. Bizonyára tudják, hogy az 1960-ban bemutatott Hét mesterlövészről lesz szó, így meghallgatjuk Elmer Bernstein már-már slágernek számító aláfestését.

Majd a második félóránkban belehallgatunk a 2016-os Hét mesterlövész című filmbe is, amelyhez az azóta elhunyt James Horner írt dallamokat. Mindkét filmzene zseniális a maga nemében, de erről hamarosan Önök is meggyőződhetnek.

Sorozatblokkunkban a The witcher azaz a Vaják kerül sorra.

Vaják (eredeti cím: The Witcher2019-es amerikai fantasy-dráma televíziós sorozat, amelyet Lauren Schmidt Hissrich készített a Netflixnek. Andrzej Sapkowski azonos című könyvsorozatán alapul. A sorozat első, nyolc epizódból álló évada 2019. december 20-án vált elérhetővé a Netflixen. Megjelenését megelőzően a készítők bejelentették, hogy a sorozatot berendelték egy újabb nyolc epizódos évadra, melyet várhatóan 2021-ben mutatnak be.

A sorozat egy fiktív középkori világban játszódik, ahol Ríviai Geralt, a magányos szörnyvadász, Vengerbergi Yennefer, a nagy hatalmú varázslónő és Ciri cintriai hercegnő történetét követhetjük nyomon, akik rájönnek, hogy közös sorsuk által össze vannak kötve.

S végül a Filmzene.net portál munkatársai a Hang nélkül című film hangját hozták el Marco Beltrami jóvoltából.Hang nélkül (eredeti cím: A Quiet Place) egy 2018-as amerikai horrorfilm, melyet John Krasinski rendezett, aki a feleségével, Emily Blunttal a főszerepet is alakítja. A forgatókönyvet Krasinski, Bryan Woods és Scott Beck írta Woods és Beck története alapján. A Hang nélkült 2018. március 9-én mutatták be a South by Southwest fesztiválon.

A világ egyik legtöbb bevételt hozó filmje lett, amely több mint 431 millió dollárt gyűjtött össze világszerte, és elismerést kapott a kritikusoktól; dicsérték az eredetiséget, a hangulatot, valamint a színjátszást és megrendezést. A film egy olyan családot követ végig, akiknek folyamatosan csendben kell lenniük, és rejtőzködniük kell egy lény elől, aki hangzavar esetén vadászik.