Az Intermezzoban az újrainduló budapesti városnéző séták

Az Intermezzoban, Bálint Edina vendége Szántó Mária idegenvezető: „Utazni a legjobb dolog a világon: szeretni az embereket, megmutatni a szebbnél szebb helyeket, lelkesedni azért, amit csinálok. Mérhetetlen mennyiségű szöveggel.”(Szántó Mária)

Ahogy újraindul a főváros, a budapesti séták is újra beindulnak. Rengeteg olyan hely van a környezetünkben, amelyek mellett nap mint nap elmegyünk, de történetükről, legendáikról vajmi keveset tudunk. Szántó Mária lehet ebben segítségünkre, aki hosszú évek óta szenvedélyesen mesél Budapestől, vagy éppen Szentendréről.

szmmegint
Részt vehetünk a Híres gellérthegyi boszorkányságok című sétán, ahol kiderül, hogy a helynek tényleg van-e sötét oldala is? A hagyomány szerint ugyanis ez volt a különleges képességekkel rendelkező boszorkányok és veszedelmes varázslók gyülekezőhelye.
Kalandozhatunk Szentendrén, a festők városában is. A mediterrán hangulatú városkát macskaköves, napsütötte utcái, barokkos házai és az itt alkotott művészek szelleme teszik különösen vonzóvá.

szmszentendre

Lépten-nyomon múzeumok, műalkotások vesznek körül bennünket. Ezen túl felfedezhetők Arsenije Čarnojević pátriárka szerb népének emlékei, akik a Duna partján rendezték be új otthonukat a 18. század elején.

forrás: www.szantomaria.hu 


Nyomtatás   E-mail