Az Intermezzo vendége Somos Csaba, a Nemzeti Énekkar karigazgatója

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Somos Csaba, a Nemzeti Énekkar karigazgatója.

A 106 tagú szimfonikus zenekar és a 80 tagú Nemzeti Énekkar közös márkaneve a Nemzeti Filharmonikusok. A nemzeti ünnep alkalmából a Nemzeti Filharmonikusok két tagja is állami kitüntetésben részesült.
Somos Csaba, Liszt Ferenc-díjas karmester, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Karmester és Karvezető Tanszékének tanára, a Nemzeti Énekkar karigazgatója részére a kortárs magyar szerzők műveinek bemutatása terén szerzett érdemei, valamint a Nemzeti Énekkar élén végzett magas színvonalú kórusépítő munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetését vehette át.
Zsákai Tibor nagybőgőművész a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetését kapta meg.Pontokba szedve a kórus programjait:

A Nemzeti Énekkar önálló bérletsorozatában elsősorban a capella darabok vannak, ahol csak az énekhang dominál, tehát nem egy zenekari műben „kiegészítő” a kórus. Hívnak külföldi vendégművészeket is, változatos műfaji repertoárral. Ez a következő évadban is megy tovább!
Nyáron remélhetőleg megy a kórus Lille-be, Franciaországba
A Nemzeti Énekkart fiatalítani szeretnék a következő időszakban
A BMC-ben a gyerekeknek rendkívüli énekórákat tartanak, ahol az éneket, kórusműfajt közelebb hozzák. A programot pedagógusoknak is szokták ajánlani, a programot Kocsis Holper Zoltán vezeti.  


Nyomtatás   E-mail