Az Intermezzo vendége dr. Szántó Szilvia mentálhigiénés szakember

Az Inermezzoban Bálint Edina vendége Dr. Szántó Szilvia mentálhigiénés szakember, a Budapesti Gazdasági Egyetem életvezetési tanácsadója. A beszélgetés fókuszában egy nagyon fontos és aktuális kérdés: hogyan keserítik meg a fiatalok a saját életüket?

 

Külső szemmel talán úgy tűnhet, hogy a fiatalok számára az élet könnyű, lehetőségekkel teli és még bárhogy alakulhatnak a dolgaik a karrier, párválasztás, vagy családalapítás szempontjából. Ez azonban egy idealizált és sztereotip kép, amely eltakarja azt, hogy a fiatal felnőttek milyen nehézségekkel küzdenek, hogy valóban megéljék önmagukat és az eléjük táruló lehetőségeket.

Dr. Szántó Szilvia, mentálhigiénés szakember, tíz éve a Budapesti Gazdasági Egyetem életvezetési tanácsadója. Munkássága révén közel 1000 klienssel dolgozott együtt, akik többsége a 20-23 éves korosztályt képviseli. A mentálhigiénés tanácsadás során visszatérő probléma az, ahogyan a fiatalok gondolati úton bántják magukat.

Új könyve, a Túlélésből kitűnő abban segít, hogy hogyan tudnánk közel kerülni önmagunkhoz és megérteni önmagunkat. Hogyan ismerjük fel, hogy adott helyzetben hogyan fogunk reagálni.

 

forrás: www.drszantoszilvia.hu 


Nyomtatás   E-mail