Az Intermezzo vendége Bíró Kriszta színművész

Az Intermezzoban, Bálint Edina vendége Bíró Kriszta színésznő, a MOTTO, a Művészek az Otthoni Oktatásért ötletgazdája.

Járvány-helyzetben a színészek nem csinálhatnak színházat, hiszen a színházak bezártak. A diákok nem járhatnak iskolába, viszont online-oktatásban részesülnek. Úgy gondoljuk, segítség egy irodalomtanárnak, ha a kötelező olvasmányok részletei, vagy órán feldolgozandó irodalmi szövegek, egy színész interpretálásában jutnak el a diákokhoz. Az oldalra már felkerült jónéhány videó, évfolyamok, szerzők neve és a színészek neve szerint is lehet keresni műveket. Farkasházi Réka például a Toldit olvassa fel, Pokorny Lia és Fullajtár Andrea Ady Endrétől idéznek, Babits Mihály Jónás könyve pedig Csuja Imre hangján hallható.”


A színészek tehát, kötelező olvasmányokat olvasnak fel az online-oktatást megsegítendő. Mindezt Bíró Kriszta színész találta ki, és tette közzé egy közösségi portálon. Abban a pillanatban az ügy mellé állt Fullajtár Andrea színésznő, Ézsöl Andrea projekt menedzser, Kleb Attila fotográfus, a GetCloser Concerts művészeti vezetője, Seres Tamás rendező és Vető Balázs, a Fisherman’s ügynökség ügyvezetője.


A MOTTO-n látható-hallható művek listáját szaktanárok állították össze. A projekthez elkészült az arculat, Facebook-oldal, YouTube-csatorna is.


Nyomtatás   E-mail