Az Intermezzo témája a Könyvhetven, a Móra Kiadó könyvheti programja

Az Intermezzoban Bálint Edina vendége Dóka Péter, a Móra Kiadó főszerkesztője, a beszélgetés fókuszában a KÖNYVHETVEN - A Móra Kiadó Könyvheti Programja

A Móra Kiadó csapata minden évben hatalmas lelkesedéssel készül a Könyvhétre. Ez 2020-ban, a Móra 70. születésnapi évében sincs másképp, bár idén a Dunakorzó helyett az interneten jönnek a remek könyves programok! Az áprilisi, nagysikerű online könyvfesztivál után, mától szombatig csemegézhetünk a friss könyvekből, előadásokból, beszélgetésekból.

móra kiadó 2
Bemutatkozik a Móra Plusz, amely elsősorban a minőségi szépirodalmi csemegékre nyitott 14 év feletti olvasóknak kínál köteteket azoktól a szerzőktől, akik gyerekirodalmi művei is a Móra gondozásában jelennek meg. A sorozatban eddig 5 könyv jelent meg Molnár Ferenc és Erich Kästner munkái közül. 


Pénteken „Ismered Harisnyás Pippit?” címmel az idén 75 éves regényhősről hallhatunk. A világ legerősebb és legszabadabb kislányának története, a legismertebb svéd író, Astrid Lindgren világhírű műve kerül a fókuszba. Vajon érdekes lehet-e egy nagymama korú mesefigura egy 21. századi gyereknek? Ki is valójában Pippi, hogy született meg a figura, mi lehet a titka 75 éve tartó népszerűségének és mit érdemes tudni az új kötetről?
Erről is beszélget a kiadó főszerkesztője, Dóka Péter és Oláh Andrea műsorvezető.

pippi3
Szombat reggel Bartos Erika egy rövid, gyorsított videóban megmutatja, hogy rajzolta meg a hatodik, előkészületben lévő Brúnó kötetbe Szentendre város főterét! Utána az „Amikor a kukák világgá mentek” című könyvről lesz szó.

Állat- és környezetvédelemről, szívből jövő tettvágyról, a felelősségvállalás fontosságáról is hallhatunk Kis-Várday Júlia felolvasása közben, mindezt pedig a gyerekek számára érdekes és befogadható módon. Az előadáson elhangzik a Szívünk rajta programba beválogatott könyv címadó meséje, amelynek szerzője Mán-Várhegyi Réka.


Este hatkor: Lackfi Karanténszínház - KÜLÖNKIADÁS – Erdőszelfi. Lackfi János, az ország egyik legeredetibb humorú kortárs költője a karantén időszak kezdetén úgy döntött, nem hagyja sziporkázó irodalmi programok nélkül unatkozni követőit. Egyszemélyes Karanténszínházát sok-sok ezren látogatják minden nap 12.00 és 18.00 órakor.


Itt mutatja be egy különkiadásban a Móra Kiadó Erdőszelfi – Vándortábori versek című kortárs ifjúsági versantológiáját, melynek célja, hogy versek segítségével népszerűsítse a gyalogos, kerékpáros, vízi- és lovas túrázást a kiskamasz korosztály körében.

forrás: www.mora.hu 


Nyomtatás   E-mail