Az Impresszióban Moldován Csaba az Amanoba.com alapítója a vendég

Az Impresszióban Bálint Edina Moldován Csabával, az Amanoba.com alapítójával beszélget, annak okán, hogy önkéntes mozgalom alakult a pedagógusok és tanulók támogatására a digitális oktatásban.

Már 160 oktatási intézménynél nyújt ingyenes technikai támogatást az Amanoba.com.


Informatikai szakemberek, pedagógusok, cégvezetők által létrehozott közösség nyújt segítséget a digitális oktatásban iskoláknak, pedagógusoknak és tanulóknak - köztük a fogyatékkal élő, illetve speciális nevelési igényű diákoknak is - egyeztetve az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárságával, hogy segíthessék a veszélyhelyzetben felmerülő oktatási problémák orvoslását. Mára már 160 oktatási intézménynél – általános iskoláknál, középiskoláknál és egyetemeknél - segítik a digitális oktatás gyakorlati alkalmazását az AMANÓBA (A Manóba!) – Együtt a közoktatásért a koronavírus-járvány idején önkéntes mozgalom tagjai.


Mivel a jelenleg elérhető digitális tananyagok csak korlátozottan alkalmasak a fogyatékkal élő, illetve speciális nevelési igényű diákok számára, a csapat Budapesten és Debrecenben is streaming stúdiót hoz létre a velük foglalkozó pedagógusok számára.

 


Nyomtatás   E-mail