Az Impresszió vendége Magács László, a Trip igazgatója

Az Intermezzoban, Impresszió című rovatunkban, Bálint Edina Magács Lászlóval, a TRIP igazgatója és művészeti vezetőjével beszélget. A téma az Első Magyar Karanténszínház, amit speciális körülmények hívtak életre.

 

Ma este 7-kor a Jelenetek egy háztartásból c. darab első részét láthatjuk a Trip Hajó Facebook oldalán, melynek felvételei a hétvégén készültek el. A darabot Ingmar Bergman - Jelenetek egy házasságból című filmje alapján írták a szereplők, és kifejezetten aktuális. 

karanténszínház 1

Egy kapcsolat véget ér. A férfi bejelenti, hogy elhagyja a családját. De karantén van, és kijárási tilalom. Hogyan tovább? Játsszák: Láng Annamária, Simon Zoltán, Tenki Dalma és Rába Roland. Rendező: Magács László.
Emellett, a színház és a Litera közös felhívást tett közzé: olyan egyfelvonásos drámai műveket várnak, amelyek a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett rendkívüli élethelyzetre reflektálnak.

karanten
A felkért írók és a nyílt pályázaton részt vevő alkotók művei közül a legjobbakat felolvasószínházi formában, neves rendezőkkel és színészekkel adja elő az Első Magyar Karanténszínház. Ezeket az előadásokat is élőben közvetíti majd a színház a TRIP-hajóról.


Nyomtatás   E-mail