Az Impresszió vendége Kováts Kriszta színésznő, énekesnő

Az Impresszóban Bálint Edina Kováts Kriszta színésznő, énekesnővel beszélget annak okán, hogy Biblia show címmel elkészült Wolf Péter új zenei anyaga, amelyet Fábri Péterrel együtt írt.

 

A Biblia olyan témáit, helyzeteit vették bele, amikhez nem kell a Bibliát nagyon alaposan ismerni, viszont a szituációk mindenkivel előfordulhatnak.

kovtás kriszta biblia 2

A több szempontból is rendhagyó album, a folytonos megújulásról, rendezésről és hitről is szól. A bibliai téma ötlete a művésznő lányától, Fábri Flóra csembalóművésztől származik, hiszen a Szentírás „csodálatos, kincseket rejtő, kiapadhatatlan kút, ez a kiindulópont és a vezérfonal, amelyre felfűzzük az egyes dalokat”. 

A lemez készítésében Fábri Flórán kívül természetesen részt vesz Fábri Péter költő, dalszövegíró, a művésznő férje és állandó alkotótársa, valamint Wolf Péter zeneszerző. A témák (Noé bárkája, a bábeli torony építése, a fáraó álma vagy a betlehemi csillag története) ismerősek lesznek – nyilatkozta Kováts Kriszta –, hiszen ezek az európai, azon belül a zsidó-keresztény kultúra alaptörténetei. A dalokat Kováts Kriszta énekli.

Tizenhat dal kerül a korongra, köztük A gyilkos vágy, a Zeng a szózat, A jövő mindig másoké, A nő teremtése, és a Nem azé, aki küzd. 

Az anyag ma (május 7-én) jelenik meg online a Gryllus Kiadónál!

forrás: mazsihisz


Nyomtatás   E-mail