Az Impresszió vendége Hámori Máté

Az Intermezzoban, Impresszió című kulturális rovatunkban, Bálint Edina Hámori Máté karmesterrel beszélget.
Elmaradó hangverseny helyett, online koncertélmény Az Óbudai Danubia Zenekar nem adja fel olyan könnyen: pénteki koncertjén ugyan nem lesz közönség a Zeneakadémián, de annak minden percet élőben hallgathatjuk a 24.hu-n és a zenekar Facebook-oldalán. A kormány döntése értelmében a zenekar március koncertjei nem látogathatók.
 
A közösségi élmény ugyan elmarad, de a kulturális megmarad: az Óbudai Danubia Zenekar a Zeneakadémiával és a 24.hu-val közreműködve élő adásban közvetíti a helyszíni nézők nélkül is megtartott bérletes koncertjét. A zenekar számára fontos, hogy hűséges közönsége a kialakult helyzet miatt se maradjon minőségi zenei élmény nélkül, és ezt most a modern technológia segítségével biztosítja.
 
Ráadásul olyan szólistákat lát vendégül, mint a világhírű Perényi Miklós gordonkaművész és a fiatal zongoraművész, Balogh Ádám, a Bartók Világverseny és Fesztivál 2019 II. helyezettje. A műsoron Kurtág György, Haydn és Dvořák egy-egy műve szerepel, a zenekart művészeti vezetője, Hámori Máté vezényli.

Nyomtatás   E-mail