Alföldi Róbert rendezése tarolt az Armelen

Kiosztották az Armel Operafesztivál idei díjait: az Egy eltűnt férfi naplója című, Ivo van Hove rendezte kortárs belga előadás lett a legjobb produkció, és több elismerésben részesült Alföldi Róbert rendezése, Mozart műve, a Don Giovanni.

A Mozart-opera kiérdemelte az ARTE-közönségdíjat és a zsűri különdíját is. Az Ecuadori-Magyar Zeneművészeti Alapítvány és az Armel Operafesztivál közös produkciója az opera műfajának ecuadori népszerűsítéséért kapta az elismerést a zsűritől. A legjobb előadónak Ricardo Panelát választották meg, aki Leporello szerepét énekelte a Don Giovanniban.

A keddtől szombatig tartott fesztivál díjazottjai múlt vasárnap a Müpában vehették át az elismeréseket. A programsorozaton öt produkciót láthatott a közönség. A nyitónapon a Müpában az Izlandi Operaház Brothers című előadását Kasper Holten rendezésében, másnap az Egy eltűnt férfi naplóját. Az operafesztivál két magyarországi előadást mutatott be Bécsben: Mozart Figaro házassága című művét Szabó Máté rendezésében tekinthették meg az érdeklődők, amelyet a Co-Opera nemzetközi operaszínpadokon is jól ismert énekesei mellett a Győri Nemzeti Színház karmestere, énekkara és zenekara közreműködésével mutatták be. Dargay Marcell és Horváth Csaba El valahová című operájának ősbemutatóját Horváth Csaba rendezésében tartották. Az előadást a bécsi bemutató után a budapesti Trafóban tűzik műsorra. A fesztivál záróelőadása szombaton Mozart Don Giovanni című darabja volt a Müpában.

(forrás: fidelio.hu, kép forrása: Kállai-Tóth Anett)

 


Nyomtatás   E-mail