A St Louis-i Operaház egy rajongótól kapott hatalmas adományt

Az amerikai operaházak történek egyik legnagyobb adományában részesült a St. Louis-i Operaház, amelyre 45 millió dolláros vagyont hagyott végrendeletében egy operarajongó nő.

Opera Theatre

Webster Groves Operaház

A tavaly decemberben 96 évesen, szívelégtelenségben elhunyt Phyllis Hernden Brissenden adományának köszönhetően több mint duplájára, 80 millió dollárra emelkedik a St. Louis egyik elővárosában, Webster Groves-ban működő operaház alapítványi tőkéje. Andrew Jorgensen főigazgató szerint a hagyatékból várhatóan már 2022-ben némi pénzhez jutnak, de még további évekbe telik, míg teljesen elrendezik egy ekkora vagyon sorsát.

phyllis brissenden with former general directors richard gaddes and charles mackay sally levy and mont levy

Phyllis Hernden Brissenden a kép bal oldalán

A szomszédos Illinois államban élő Brissenden családja áruházakból gazdagodott meg.

Az idős hölgynek nem voltak közeli rokonai, gyakran mondogatta, hogy neki az operaház jelenti a családot. A főigazgató szerint Brissenden „rajongása az operaház iránt fertőző volt, az opera volt az élete, és ezt megmutatta a felajánlásban is”.

A jótevő, aki a kezdetektől támogatója és felügyelőbizottsági tagja volt az 1976-ban alapított operaháznak, már életében 2,5 millió dollárt adományozott az intézménynek, de többnyire ezt névtelenül tette. Ha csak tehette, Phyllis Hernden Brissenden az illinoisi Springfieldből átruccant St. Louis-ba, és minden operát annyiszor megnézett, ahányszor csak tudott.

5d13fe283d4d6.image

forrás: MTI


Nyomtatás   E-mail