A Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon nem lesznek külföldi vendégek

A héten megnyíló Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválra a koronavírus-járvány miatt nem érkeznek külföldi vendégek. A versenyprogram is kimarad idén, helyette egy kisebb merítést mutatnak be a helyi közönségnek és az ágazat képviselőinek a javarészt kínai filmtermésből.

A The Hollywood Reporter értesülése szerint a július 25-én megnyíló fesztivál műsorát a következő napokban hozzák nyilvánosságra. A filmfesztivál szervezői elmondták, hogy miközben külföldi vendégeket idén nem hívtak meg hivatalosan a mustrára, a Kínában dolgozó nemzetközi filmes vállalatok képviselőit szívesen látják majd a rendezvényen.

A sanghaji filmfesztivál az ázsiai ország egyik legtekintélyesebb filmes eseménye. Rendszerint június közepén zajlik, idén azonban a pandémia miatt későbbre halasztották. A hagyományosan a filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Sanghaji Nemzetközi Televíziós fesztivált szintén rövidebb formában, augusztus 3. és 7. között tartják meg.

sanghai 37120 220x220

A kínai állami filmhivatal a héten „alacsony kockázatúnak” minősített térségben július 20-tól engedélyezte a mozik megnyitását.

forrás: MTI


Nyomtatás   E-mail