A Római Opera a Circus Maximusba költözik nyárra

A Circus Maximusba költözik a Római Opera a nyári évadra.

A világjárvány miatti négy hónapos szünet után Carlo Fuortes intendáns hétfőn ismertette a római operaház nyári szezonjának produkcióit, amelyeket kivételesen nem Caracalla Termáiban, hanem a Circus Maximus tágas, nyílt tereiben adnak elő. Július közepétől augusztus közepéig 21 előadást terveznek, esténként legfeljebb ezer nézővel. A távolságtartást és a biztonságot négy külön bejárat is szolgálja.

A szezon Verdi Rigolettójával indul, a címszereplőt Luca Salsi, Gildát Rosa Feola alakítja, a premiert pedig az olasz közszolgálati televízió, a RAI is közvetíti. Rossini operáját, a Sevillai borbélyt azoknak az egészségügyi dolgozóknak adják elő, akik a koronavírus-járvány ellen harcoltak. Augusztus 6-án és 9-én fellép Anna Netrebko és Yusif Eyvazov, akik Verdi-, Puccini-, Mascagni-, Francesco Cilea- és Dvorák-áriákat énekelnek.

A házaspár hét évvel a Manon Lescaut római bemutatója után lép újra együtt színre a városban, ahol megismerkedtek egymással. A Circus Maximus Róma újranyitásának szimbóluma lesz Virginia Raggi polgármester szerint.

forrás: Papageno