A Pagonnyal közös, gyermeknapi meglepetések a héten

Ezen a héten már vége is a májusnak. A két hónapnyi bezártság miatt az idő is másként telt, másként érzékeltük, szinte elszaladt mellettünk a tavasz, s már itt is május utolsó hétvégéje, a Gyermeknap.

 

A Klasszik Rádió is szeretné megünnepelni a gyerekeket, mégpedig az egyik legnépszerűbb gyerekkönyv kiadóval, a Pagonnyal együttműködésben. Holnaptól, azaz keddtől egészen szombatig, minden egyes nap egy-egy nagyon népszerű író videóját tesszük ki weboldalunkra. A videóban a Pagony egy-egy szerzője mondja el gondolatait a gyerekekről, akár saját meséjén keresztül. Természetesen sok érdekességet is megosztunk a gyermeknapi hétbe bekapcsolódó szerzőkről:

Wéber Anikó

Kertész Erzsi

Mészöly Ágnes

Harcos Bálint

Kiss Judit Ágnes

Rutkai Bori

Érdemes figyelmesen elolvasni a velük kapcsolatos információkat és többször is megnézni videóikat, hiszen minden egyes nap egy kérdést teszünk majd fel hallgatóinknak. A kérdésekre a választ, a megszokott a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk. Vasárnap, Gyermeknapon, kisorsoljuk a nyertest, aki csodás Pagony könyvcsomaggal lesz gazdagabb!

A Pozsonyi Pagony kiadóként, csakúgy, mint gyerekkönyves bolthálózatként, a minőségi gyerekkultúra elkötelezett híve. Céljuk, hogy a kisebb és nagyobb lurkók kezébe olyan könyveket adjanak, amelyek lépésről lépésre nevelik őket elkötelezett olvasókká.
Kiadóként elsősorban kortárs magyar szerzőkkel és illusztrátorokkal dolgoznak, ugyanakkor igyekeznek bemutatni olyan külföldi könyveket is, akik Nyugat-Európában vagy Amerikában évtizedek óta ismertek és elismertek, Magyarországon azonban eddig nem jelent meg könyvük (például Eric Carle, Alona Frankel, Jill Tomlinson, Annie M. G. Schmidt, Julia Donaldson)

pagony x

 

A Pagony, a kortárs magyar gyerekirodalom nagyjait szerzői között tudhatja, többek között Berg Juditot, Finy Petrát, Tasnádi Istvánt, Kiss Ottót, Bagossy Lászlót, Gimesi Dórát, Máté Angit, Gévai Csillát, Tasnádi Istvánt, Gimesi Dórát, Jeli Viktóriát, Kertész Erzsit, Marék Veronikát, Dániel Andrást és Vadadi Adriennt.
Számos illusztrátort is felfedeztek, mint Bartos Erika, Takács Mari, Paulovkin Boglárka, Gyöngyösi Adrienn, Baranyai András, Agócs Írisz, Szegedi Katalin, Pásztohy Panka és Agócs Írisz, akiknek képi gazdagsága a gyerekek vizuális nevelében segít. A Pagony nevéhez fűződik az Aranyvackor független meseíró és illusztrációs pályázat létrehozása – ezzel is lehetőséget teremtve a kortárs gyerekirodalom szélesebb körű megismeréséhez és a friss tehetségek felfedezéséhez.

pagony x 2

Holnap tehát, kezdődik a gyermeknapi közös móka:  első szerzőnk Wéber Anikó, akinek gyermeknapi videóját holnap a Klasszik Rádió weboldalán és FB oldalán is láthatják.
 

Nyomtatás   E-mail