A Klasszik Rádió ma ünnepli 11. születésnapját

Kéthetes próbaadás után kedd hajnalban megkezdte a sugárzást az új adó. Akárcsak a múlt hónap közepén, most is Mozarttal indították az adást a hat órakor sugárzott BBC-híreket követően, a g-moll szimfónia első tétele után ifjabb Johann Strauss Éljen a Magyar!-ja és John Williams Csillagok Háborúja című darabja csendült fel."

"A Klasszik Rádió 92.1 kereskedelmi médium, amelynek adása Budapest 60 kilométeres körzetében, a 92,1 MHz-en fogható, kilencven százalékban a barokktól a XX. század elejéig terjedő időszak legnépszerűbb klasszikus zenei tételeit sugározza. Az esténként hallható tematikus műsorokat a klasszikus zene kiemelkedő egyéniségei fémjelzik. Kocsis Zoltán, Vashegyi György, Ókovács Szilveszter, Szilasi Alex, Mesterházi Gábor hétköznap este 8 órától vezet magazinműsorokat, vasárnap délelőtt pedig Lukácsházi Győző várja a hallgatókat. A Jazzy Rádióban is érdekelt Target Média Kft. úgy jutott budapesti hullámsávhoz, hogy megvásárolta az Aeriel Kft.-t, amely 2002-ben nyert - időközben 2014-ig megújított - koncessziót az Országos Rádió és Televízió Testülettől (ORTT) a brit BBC és a francia RFI közrádiók műsorának továbbítására. A két héttel ezelőtti bemutatkozó sajtótájékoztatón elhangzott: egy 400-500 darabból álló "népszerű alapválogatás" mellett, további mintegy másfél ezer művet hallhatnak majd rendszeresen a Klasszik Rádió hallgatói.” - a hír 2009 december 1-én jelent meg az Indexen.

A csapat a kezdetektől mostanáig: Zsoldos Dávid, Zsoldos Bálint, Pászti Károly, Szatmári Róbert, Márkus Gábor, Jakab Anita, Varga Ramóna, Horváth Anita, Nyul Zsuzsi, Háver-Varga Mariann, Kis-Horváth Zoli, Bella Levente, Fellegi Lénárd, Bálint Edina, Lakatos Péter, Nádas György, Tóth Endre és Horváth Gergő.

Azóta eltelt 11 év és a Klasszik Rádió népszerűbb, mint valaha. Köszönjük hallgatóinknak a bizalmat és a figyelmet, amellyel minden nap megajándékoznak bennünket. Köszönjük a szívből jövő munkát, az odafigyelést, a kollegialitást, a szeretetet, amellyel a Klasszik munkatársai megajándékozzák egymást. Legyen még sok-sok évünk együtt és Önökkel.

 


Nyomtatás   E-mail